• Начало /
  • Социална отговорност 2009

Социална отговорност 2009

/соц.отговорност/СО2009/BGkoleda1.jpgБлаготворителната инициатива „Българската Коледа – Да подарим надежда на дете в беда” (2007, 2008, 2009 и 2010 г.)
Парично дарение за благотворителната инициатива „Българската Коледа - Да подарим надежда на дете в беда”, която се провежда под патронажа на президента на Република България Георги Първанов.

Домове за деца и приют за бездомни, бедни и социално слаби хора в община Елин Пелин (2009 г.)
В края на декември са дарени хранителни продукти на „Дом за деца от 6 до 18 години, лишени от родителска грижа” в с. Доганово, общ. Елин Пелин, „Дом за деца от 3 до 7 години, лишени от родителска грижа” в с. Гурково, общ. Ботевград и „Манастир (приют) за бездомни, бедни и социално слаби хора” на отец Иван в с. Нови хан.
 
Инициатива на Столична община за почистване на гр. София (2007, 2008, 2009 и 2010 г.)
/соц.отговорност/uploads/storage/СО2009/Pochistvane2009.jpgЦКС се включи в инициативата на Столична община за пролетно почистване на гр. София като предостави на най-активните участници в почистването предметни награди: почивка за двама за 5 дни в хотелските комплекси "Кооп-Китен" в гр. Китен и "Странджа" в Златни пясъци, едноседмична карта за спортно-възстановителния център в гр. Банкя и 4 годишни абонамента за националния кооперативен всекидневник "Земя".

Съюз на ветераните от войните в България
През месец май 2009 г. Съюзът отпусна средства за изработката на филма „Кооперативното движение в община Димитровград” на Областния съвет на съюза на ветераните в България.

Младежката медийна конференция „Моят глас за моята Европа”
ЦКС подкрепи финансово организирането на Младежката медийна конференция „Моят глас за моята Европа”, която се проведе от 9 до 13 май в София. В хотел „Хилтън” млади хора, занимаващи се с медии и медийна политика от страни, членки на Европейския съюз, дискутираха социалната и политическа роля на медиите в съвременния глобализиран свят.

                        /соц.отговорност/uploads/storage/СО2009/P1080028.JPG