• Начало /
  • Социална отговорност 2007

Социална отговорност 2007

Благотворителната инициатива „Българската Коледа – Да подарим надежда на дете в беда”

/соц.отговорност/СО2007/BGkoleda1.jpgПарично дарение за благотворителната инициатива „Българската Коледа - Да подарим надежда на дете в беда”, която се провежда под патронажа на президента на Република България Георги Първанов.Дома за деца в с. Балван

/соц.отговорност/uploads/storage/СО2007/Балван2007.jpgМного изоставени в домовете деца се нуждаят от помощ и грижа - била тя физическа или материална. Домът за деца в с. Балван се грижи за 64 деца. През месец септември 2007 г. са предоставени като дарение на дома активи на Учебния център в с. Вонеща вода.

 IV-то помощно училище интернат „Проф. Д. Кацаров”, гр. София

/соц.отговорност/uploads/storage/СО2007/IVschool.jpgПрез 2007 г. е предоставена парична помощ за организиране на дискусия и изготвяне на рекламни материали във връзка с честването на 70-годишния юбилей на училището. За закупуване на хранителни продукти през 2008 г. на интерната е предоставено дарение под формата на парична помощ.Инициатива на Столична община за почистване на гр. София

/соц.отговорност/uploads/storage/СО2009/Pochistvane2009.jpgЦКС се включи в инициативата на Столична община за пролетно почистване на гр. София като предостави на най-активните участници в почистването предметни награди: почивка за двама за 5 дни в хотелските комплекси "Кооп-Китен" в гр. Китен и "Странджа" в Златни пясъци, едноседмична карта за спортно-възстановителния център в гр. Банкя и 4 годишни абонамента за националния кооперативен всекидневник "Земя".


 

Помощ за ПК „Съгласие” гр. Цар Калоян, която пострада при наводненията

/соц.отговорност/uploads/storage/СО2007/navodnenie.bmpПрез месец август 2007 година обилните дъждове и наводнението нанесоха значителни материални щети в гр. Цар Калоян и неговия регион. Засегната бе сериозно и дейността на потребителната кооперация в града и нейните обекти в района.
Чрез вестник "Земя" Централният кооперативен съюз и Областен кооперативен съюз Разград отправиха апел към кооперативните организации от системата на ЦКС за оказване на помощ на пострадалата кооперация. На изпадналата в трудно положение потребителна кооперация "Съгласие" от гр. Цар Калоян помогнаха много кооперативни организации от системата на ЦКС. Сред подалите ръка са ОКС Разград, кооперациите от Кубрат, Исперих, Садово и Разград. Към тях се присъедини и ЦКС, който с решение на Управителния съвет, отпусна безвъзмездна финансова помощ на ПК "Съгласие" гр. Цар Калоян, област Разград.