Инициативи

Подкрепа на филмови проекти

За втора поредна година Централният кооперативен съюз подкрепи младите режисьори и продуценти от “Абраксас филм” ООД, създадели на българския филм Урок и “Фронт филм” ООД за реализацията на новият им творчески проект „Кораб в стая“. И двете продуцентски компании продължават да предлагат на българската и световна публика своите новаторски филмови проекти. Сцени от двата филма са снимани в Хипермаркет КООП в кв. Красна поляна, София, като в част от кадрите могат да бъдат видяни и продукти с марката КООП. Очакваме премиерите на двата филма през 2016 година. 

 

 

 

Супермаркет КООП и ЦКС на празник в Красна поляна в град София

На 27 и 28 юни 2015 г., точно преди Петровден, столичният район „Красна поляна“ отбеляза своя празник. Като добри партньори на администрацията на района, за трета поредна година Супермаркет КООП и Централният кооперативен съюз зарадваха най-малките жители, техните родители и гостите на празника в столичният парк „Лебеда“. Интерес предизвика и новоучредената кооперация „ЕДИН - Е - НИЕ“. Специално за малчуганите Супермаркет КООП бе осигурил подаръчни пакети с минерална вода „Горна Баня“, топли закуски от КООП Пекарната, много балони и специално подготвено ателие за рисуване на детските лица.

 

Единадесета световна среща на българските медии
Като партньор на Българската телеграфна агенция и Асоциацията на българските медии по света, Централният кооперативен съюз отново подкрепи световната среща, която за единадесети път събра най-влиятелните български медии по света. Тя се проведе от 4 до 8 ноември 2015 г. в Атина, Гърция. Целта на професионалния форум е комуникация, изграждане на мрежа и взаимоотношения на сътрудничество между български журналисти от цял свят. Темата на форума "Медиите и културните различия. Диалог между съседи" постави акцента върху актуални и значими обществени проблеми като образованието, здравеопазването, добросъседството и миграцията. Състоялите се от 2005 г. до сега единадесет срещи (София, Чикаго, Рим, Мадрид, Варна и Бургас, Виена, Амстердам, Букурещ, Пловдив и Велико Търново, Босилеград, Цариброд и Атина) се превърнаха в национални събития със значим обществен ефект в България и света.     

 

Централният кооперативен съюз подкрепя инициативата Капачки в действие

От две години ЦКС активно работи за благотворителната инициатива „Капачки в действие“.  
Инициативата бързо набра последователи в цялата страна, особено сред институции, фирми, училища и университети, заведения, ресторанти, клубове.


Идеята на инициативата е, че с всеки събран и предаден на вторични суровини тон капачки фондация „Идея в действие“ закупува електрически уред за конкретен дом за деца, лишени от родителски грижи в страната. Социално ангажиран Централния кооперативен съюз подкрепя и се включва активно в инициативата. Пред кафе-бара в ЦКС има кутия, в която се събират капачките. 

 

 

Избери кооперацията, избери равноправие 

93-тия Международен кооперативен ден бе отбелязан на 4 юли в Супермаркет КООП. Викторина с въпроси даде възможност на гостите да спечелят награди - шапка и тениска КООП, сицилиански вина от кооперативното дружество „Кантине Трапанези Риюните", ваучер на стойност 50 лв. и много други.

Присъстващите пуснаха във въздуха 125 разноцветни балона, символизиращи 125-те години Кооперативно движение в България. С много усмивки гостите на празника си пожелаха здраве, късмет, упоритост и вяра в собствените си умения, в собствената кооперация и в утрешния ден. Мотото под, което мина Международния кооперативен ден бе „Избери кооперацията, избери равноправие“.

 

Празници с КООП 

 

Супермаркет КООП традиционно отбелязва празниците в годината с големи тържества организирани за член-кооператорите, децата и техните семейства. 

През 2015 година бяха отбелязани 8 март с „КООП усмивки за мама“, „Великден с КООП“ отбелязан на 4 април, „Ден на детето в магазин КООП“ на 1 юни и бе даден старт на новата учебната година. 

През 2016 година Супермаркет КООП ще продължи да радва децата и техните родители с нови тържества и изненади. 

 


 

Инициативи през 2007, 2008, 2009, 2010