Минерална вода "Горна баня 1"

Бутилирането на минерална вода е една от най-печелившите промишлени дейности.

„Булминвекс-ГБ” ЕООД е кооперативно предприятие, собственост на Централния кооперативен съюз. Предприятието е основано е през 1958 г., като е оборудвано с първата в страната бутилираща линия за минерална вода. Заводът се намира в екологично чист район, без индустриално производство в софийския квартал Горна баня. Водата се добива от 426 м. дълбочина с температура 32.5°С на сондаж № 3 от извор Горна баня.

Натуралната и газирана минерална вода с марката „Горна баня 1“ се характеризира със слаба минерализация и висока санитарно-химическа чистота, което я прави предпочитан продукт за ежедневна употреба. Тя се предлага на пазара с богат асортимент разфасовки от 330 мл. до 19 л.

В периода 2012-2013 г. е реализиран цялостен проект за обновяване на производството, разширяване на площта и внедряване на ново технологично оборудване, които осигуряват пълна автоматизация и непрекъсваемост на производствения процес от добиването на водата до подготовката й за експедиция.

Дружеството „Булминвекс-ГБ“ ЕООД е сертифицирано съгласно международните стандарти ISO 22000:2005 и ISC/S22002-1, чрез които гарантира качеството на предлаганите от него продукти. Предприятието разполага със собствена лаборатория, в която ежедневно се извършват анализи на произведените партиди минералната вода и се контролира стабилността на нейните физико-химични параметри.

Продуктите с марката „Горна баня 1“ се предлагат от водещите търговци в страната, в т.ч. от обектите на търговска верига КООП и кооперативните хотелски комплекси.

Според проучвания, чаят е най-консумираната напитка в света след водата. В синхрон с тази тенденция, от 2018 г. „Булминвекс-ГБ“ ЕООД разшири своята дейност и към портфолиото си добави нова гама продукти, а именно богат асортимент от чай. Предприятието разполага с високо технологично оборудване за пакетиране на чай.

Чай БИЛКОКООП  е с над 65 годишна история. Висококачествен филтърен чай от пакетирани рязани моно и смесени билки по традиционни рецепти, които запазват лечебните и вкусови качества на билките. Билките се изкупуват само от екологично чисти райони, от компетентни специалисти и се контролират в съвременно обзаведени лаборатории.

 

 

„Булминвекс ГБ” ЕООД
Управител: Силвия Дойчинова
тел.:  02 957 65 79; 0893 567105
гр. София, ул. „Борислав Огойски” № 14
e-mail: office@gornabania1.info
www.gornabania1.info