• Начало /
  • Новини /
  • Националният конкурс за детска е рисунка радост за деца

Националният конкурс за детска е рисунка радост за деца

Публикувано на 10.08.2012 Новини

Националният конкурс за детска е рисунка радост за деца

Уважаеми читатели,

В миналия брой на вестник „Земя" Ви информирахме за празника на детските усмивки, организиран от Районен кооперативен съюз Сливен, по повод връчването на грамотите от ЦКС и подаръци за децата, подготвени от РКС Сливен. Поводът за празника бе участието на младите госпожици в националния конкурс за детска рисунка на тема "Кооперацията създава усмивки и рисува мечти", посветен на 2012 - Международна година на кооперациите.

За още много детски усмивки ни информират кооперативни организации от цялата страна.

Днес ще ви представим още две лъчезарни и усмихнати лица - Диан Попов от Свиленград и Ивета Митова от Криводол, които са и единствените представители на градовете си в конкурса.

Диан Попов е на 7 години и през юли месец получил покана да посети близката кооперация със семейството си по повод на участието му в конкурса за детска рисунка, организиран от Централния кооперативен съюз. За конкурса научава от баба си, която е бивш директор в свиленградско училище. „В рисунката съм нарисувал хора, които отиват да пазаруват от магазин на кооперацията.", споделя Диан. Типично слънчева и детска е рисунката му и от нея личи колко жизнерадостен и енергичен е Диан. Любимият му цвят - зеленият, също присъства в творбата му. А на въпроса какъв иска да бъде като порасне, той звънко отговаря: „Искам да стана космонавт."

Диан е изненадан от вниманието и подаръците, които получава. С гордост и удоволствие позира с грамотата, получена от Централния кооперативен съюз.

Ивета Митова е на 11 години и е единственият представител на град Криводол в конкурса за детска рисунка. Тя бе поканена от местната кооперация да получи грамотата си от ЦКС. Васил Василев, председател на ПК „Септември" гр. Криводол връчи благодарствено писмо и грамота за участието й в инициативата и й пожела да продължава да твори и в бъдеще да има още повече творчески успехи.

Ивета обича да рисува и участва в организирани конкурси за детска рисунка. През тази година е получила три награди за участието си в различни общински инициативи. Тя участва в Творческата Вапцарова работилница в „Ателието на художника" към библиотеката при Народно читалище „Н.Й. Вапцаров - 1924" - Криводол.

Голяма изненада за нея бе и пълната кошница с лакомства, подарък от КООП магазина.

Отворете в pdf - тук