• Начало /
  • Новини /
  • Електрическата кооперация в Ню Йорк успя да запази работни места

Електрическата кооперация в Ню Йорк успя да запази работни места

Публикувано на 15.08.2012 Международни новини

Електрическата кооперация в Ню Йорк успя да  запази работни места

Име на кооперацията: Електрическа кооперация „Делауеър"

Бранш: Индустрия и услуги

Държава: САЩ

Индивидуални членове: 5 200

Регионалната електрическа кооперация в щата Ню Йорк предоставя услуги на над 5 200 член-кооператора в четири региона на щата. Територията, която се обслужва от кооперацията, включва 21 малки градчета в четири провинциални райони.

През миналата есен щатът бе засегнат от  тропическата буря „Ли" и наводнения, които причиниха прекъсване на електрозахранването на десетки хиляди американци и компании. "Ние бяхме на кота нула след урагана „Айрийн" и тропическата буря „Ли", които удариха щата Ню Йорк миналия октомври", каза Грег Стархайм, председател на електрическата кооперация на община Делауеър, гр. Делхи, щата Ню Йорк, и добави: „Центърът за космически операции „Амфенол" понесе значими поражения от наводненията."

След като компютърният център на космическата програма на НАСА бе залят с 1.5 м вода, а щетите възлизаха на около 20 милиона щатски долара, ръководството на компанията сериозно се замисли да прекрати дейността си и да напусне щата.

Но наводненията дадоха шанс на кооперацията да докаже своите възможности. Само месец след важна съдебна победа за 4-те електрически кооперации в щата Ню Йорк, които работейки съвместно с представители на щатската законодателна власт, губернаторския офис, а също така и с общински служители постигнаха промяна в закона, ограничаващ дейността им в общините с население под 1000 души.

"Щастливи сме, че успяхме да направим промяната в закона и сега имаме правото да обслужваме общини с население до 20 000 души", обяснява Стархайм.

Въпреки че вече десетилетия космическият център „Амфенол" е обслужван от собствена електрическа компания, новият производствен център понастоящем няма достатъчен капацитет за електрозахранване. Общински служители са включили предложението на кооперацията да изгради нова електростанция в новия общински поощрителен пакет на стойност $20 милиона, целящ да предотврати напускането на компанията от щата.

Дружество за електроенергия в Ню Йорк е пренасочило 2 300 киловата от своята електростанция на Ниагарския водопад за задоволяване потребностите на най-новата и голяма електростанция на кооперацията. "Това е около 50% от очакваното натоварване на съоръженията", обяснява Стархайм, а "... ниската цена на водноелектрическата енергия ще спести 15% от разходите за енергия, ако решат да не променят местонахождението си."
Компанията е в процес на изграждане на нов комплекс с размер 80 000 кв. м., включващ производствен център и офис сгради с капацитет 1 100 души обслужващ персонал.

"Космическият център „Амфенол" е основен работодател в община Делауеър и ще продължава да нарича Ню Йорк „мой дом" още дълго време, тъй като е неделима част от обществото и икономиката на града", официално съобщи губернатора Андрю Куомо, а кооперация за електроенергия в Ню Йорк помогна на държавните и местни власти да запазят над 1 000 работни места в щата.