• Начало /
  • Новини /
  • Интернет страницата на Централния кооперативен съюз с нов дизайн и функционални възможности

Интернет страницата на Централния кооперативен съюз с нов дизайн и функционални възможности

Публикувано на 13.09.2012 Вестник "Земя"

Интернет страницата на Централния кооперативен съюз с нов дизайн и функционални възможности

По повод 2012 - Международна година на кооперациите сайтът на ЦКС бе изцяло обновен. Интернет страницата има нов дизайн и предлага нови функционални възможности.

Информационните технологии станаха неизменна част от живота ни. Дори мисълта, че можем да работим и творим без тях, е далечна и ни звучи повече от абсурдно. Всеки втори млад човек използва интернет вече не само като източник на информация, но и като място за общуване и намиране на приятели (социални мрежи), пазаруване и други, а голяма част от бизнеса се осъществява по електронен път. Така светът като че ли започна да съществува в една нова, паралелна вселена.

За да отговори на изискванията на съвременната комуникация Централният кооперативен съюз напълно обнови облика на интернет страницата си. Сега тя има уникален дизайн, а интерфейсът е лесен и удобен за използване.

Сайтът е двуезичен - за аудиторията в страната е на български език, а като представителен сайт на Съюза пред света той е преведен и на английски език. 

Визията на началната страница привлича вниманието на посетителите със своята интерактивна анимация. Начална страница съдържа меню с препратки към основните стопански дейности. Посетителите могат да се запознаят със синтезирана информация за дейностите, които кооперативните организации от системата на ЦКС осъществяват: търговия, промишленост, земеделие и гори, изкупуване, туризъм.

Освен това в началната страница са разположени оферти от различни бизнес направления: горещи оферти за почивка в кооперативните хотелски комплекси, стоки с национална промоция в магазините от веригата КООП, каталог с продуктите с марката КООП, които се предлагат в националната верига и други.

Актуални новини от кооперативните организации и случващото се в България и по света могат да бъдат намерени в раздел Новини. Публикациите от кооперативния национален ежедневник „Земя" също намират място в сайта. Снимки от актуални и значими събития може да намерите в галерията.

На интернет страницата посетителите могат подробно да се запознаят с историята на кооперативното движение в България, кооперативните принципи и ценности, обучения, програми и проекти и всичко свързано с кооперативната политика, управленската структура и международната дейност на Съюза.

Ще попитате какво е новото?

Няколко са нововъведенията. Първото от тях е споменатият каталог с продукти с марката КООП, в който посетителите могат да видят какви стоки с кооперативната марка могат да намерят в над 800-те магазина от националната верига КООП. Второто е свързано отново с търговията и представлява интерактивна карта с обектите от националната верига. В нея заинтересованите лица могат да намерят точния адрес на търговските обекти в населените места из цялата страна, както и организациите, които ги стопанисват.

Предстои въвеждането и на още една новост - това е интерактивната 360-градусова разходка из напълно обновения Национален кооперативен музей. Той се намира в сградата на ЦКС в София на ул. „Г.С.Раковски" 99.

Независимо от новата визия и съдържание интернет страницата на Централния кооперативен съюз продължава да има характеристиките на информационен портал и да осъществява връзката между статистическата и търговската информационни системи. Очакваме Ви на www.ccu-bg.coop!

Отворете в pdf - тук