• Начало /
  • Новини /
  • ПК „Наркооп” гр. Кубрат подари четири празника на жителите на града

ПК „Наркооп” гр. Кубрат подари четири празника на жителите на града

Публикувано на 02.10.2012 Вестник "Земя"

ПК „Наркооп” гр. Кубрат подари четири празника на жителите на града

Потребителната кооперация в гр. Кубрат винаги е била близо до хората. Тя активно се включва, а също така е и един от основните организатори на празници и тържества за малки и големи в града. С внимание и грижа кооперацията благодари на своите член-кооператори и хилядите потребители в магазините й.

По повод 2012 - Международната година на кооперациите между 6 и 23 септември 2012 г. ПК „Наркооп" гр. Кубрат подари четири празника на жителите на града.

Първият от тях бе на 6 септември. В този празничен ден кооперацията организира два конкурса за малчуганите - „Код: КООП" и „КООП танцьор" в две части - надиграване с народни танци и пищна латино фиеста. Над 90 деца, основно от първи до четвърти клас, се включиха в националния конкурс „Код: КООП", а 30 мериха сили в танцовите надпревари. На победителите, разбира се, кооперацията поднесе подаръци. Така освен Съединението жителите и гостите на града, потребителната кооперация и община Кубрат празнуваха заедно в концерт на площада. Изявата предизвика вниманието на обществеността в града и много хора активно се включиха в общата веселба.

Не свършиха дотук празниците за децата... Кооперацията е „кръстник" на детска градина „Мечо Пух" и на 6 септември тържествено се включи в отбелязването на първия й рожден ден. Това бе и второто радостно събитие за града. Както подобава - с празнична торта и аниматори, които да забавляват децата. Техните родители, които не бяха член-кооператори, веднага изявиха желание и подадоха молба да станат нейни членове.

На 17 септември 2012 г. ПК „Наркооп" гр. Кубрат се включи в инициативата на Централния кооперативен съюз „На училище с КООП" и организира поредния празник за децата в града. Кооперативната кафе-сладкарница се изпълни с десетки ентусиазирани малчугани. Пред нея пък всички желаещи ученици можеха да разшифроват буквичките от думата „КООП" и да изразят това, което кооперацията означава за тях.

Колкото повече, толкова повече радостни усмивки и жизнерадостен детски смях би казал Мечо Пух. Още много прекрасни емоции и добро настроение донесе и третото събитие. Тъй като лятната ваканция бе дълга и не всички участници в конкурса за детска рисунка „Кооперацията създава усмивки и рисува мечти" бяха в града, то първият учебен ден бе повод кооперацията да им поднесе грамотите от ЦКС и да им направи малки подаръци. Свои рисунки за националния конкурс изпратиха 42 деца и кубратската кооперация събра всички да се повеселят заедно. На специално тържество отново в кооперативната сладкарница участниците бяха отличени. На събитието присъстваха директорът на СОУ „Христо Ботев"; художникът-учител по изобразително изкуство в училището и главният художествен ръководител на читалището, за които г-жа Искра Антонова, председател на кооперацията сподели, че присърце са взели проведения конкурс и са го популяризирали сред учениците и възпитаниците на двете учреждения.

Участниците от конкурса също изписаха своите думички с начални букви от абревиатурата КООП. От тях отличени бяха петима участници, които получиха предметни награди. А за всички имаше лакомства и безалкохолни напитки. Празникът завърши с много веселие и танци на организираната детска дискотека от 19 до 21 часа.

С грижа към хората кооперацията организира и четвъртото събитие - екскурзия в Рила планина за всички, които пожелаят това. В нея взеха участие 65 членове на ПК „Наркооп" в Кубрат. Тази инициатива не е новост - подобни пътешествия из българските планини се организират ежегодно. „В нея участие взеха и малки, и големи. Най-младият планинар е на 4 години, а най-възрастният на 76 години", споделя с усмивка Искра Антонова, лицензирания планински водач на групата и председател на кооперацията. „В рамките на три дни, от 21 до 23 септември, посетихме Стобските пирамиди, град Рила, Рилският манастир, гробът на Св. Иван Рилски, Сухото езеро, Рибните езера и други дестинации от региона. Преживяването бе невероятно и всички се върнахме заредени с много слънчево настроение и емоции", добавя тя.

Това са поредните четири доказателства, че ПК „Наркооп" в Кубрат е неизменна част от живота на хората в града. „Радвам се от факта, че наскоро кандидатствахме и спечелихме 2 обществени поръчки и един проект на държавен фонд „Земеделие" по програма „Училищен плод" за зареждане на детски градини и училища.", споделя г-жа Антонова. Последното пък е доказателство, че кооперацията е надежден и желан партньор. Да им пожелаем да бъдат организатори на още много празници на детските, и не само, усмивки.

Отворете в pdf - тук