• Начало /
  • Новини /
  • Таничка Атанасова: Да работи човек в кооперация е особена чест

Таничка Атанасова: Да работи човек в кооперация е особена чест

Публикувано на 22.11.2015 Интервю

Таничка Атанасова: Да работи човек в кооперация е особена чест

Таничка АТАНАСОВА, председател на РПК „Наркооп“ Хасково

Гордост е трудовият живот на човека да е свързан с кооперацията. Няма да се уморя да казвам, че да работи човек в кооперация е особена чест. В кооперативната ни система съществуват принципи като взаимопомощ, като готовност да се отзовеш при необходимост. И най-важното – в нашата система на първо място е човечността!

По различни поводи съм се обръщала към хора от други кооперации и навсякъде съм срещала това усещане, че сме структура, която мисли за хората и която прави възможното да им е полезна.
Този факт ми дава самочувствие, защото се среща все по-рядко в другите сфери на живота. 
Аз съм може би с най-голям опит сред колегите от нашата кооперация и затова си позволявам с най-добри намерения да ги поучавам. Най-често им казвам, че трябва да са горди от това, че са част от кооперативната система и трябва всеки ден да работят усилено и да се отнасят с внимание към всички, а при възможност да подчертават, че работят в най-хуманната структура - кооперацията. Нека хората знаят, че винаги и за всичко може да се разчита на всички нас в РПК „Наркооп“. 
 

РПК “Наркооп” гр. Хасково с гъвкав подход в търговската си дейност 

В едно от съставните села, които РПК „Наркооп“ обслужва - село Любеново живеят не повече от петдесет човека. И въпреки това в селото кооперацията поддържа свой магазин. Като не става въпрос за някакъв малък търговски обект, а за съвременен магазин, с модерна визия, предлагащ разнообразен асортимент от стоки на атрактивни цени. Този търговски обект, както и останалите седем, които РПК „Наркооп“ стопанисва, независимо къде се намират са така изградени и оборудвани, че да отговарят на всички изисквания за съвременен магазин и не случайно всички са включени в търговска верига КООП.


Примерът със село Любеново е показателен за усилията, които ръководството на хасковската кооперация полага, за това във всичките съставни села присъствието на кооперацията да е ярко, жизненоважно и полезно.
Таничка Атанасова, председател на РПК „Наркооп“ споделя, че „в селата единствените сгради, които са поддържани са кооперативните сгради“. 


Модернизирането на търговската мрежа на кооперацията продължава вече от няколко години, през които са направени не малко инвестиции, за това и днес са необходими значително по-малко средства за поддържане и обновяване на търговската мрежа.


Тази година РПК “Наркооп” гр. Хасково навърши сто и десет години от своето учредяване. През своята надвековна история кооперацията е минала през всякакви трудности. Хората имат кооперацията за своя. Неслучайно всяка година броят на новите член-кооператори се увеличава. 


Повече от половината от стоките, реализирани в кооперативните магазини на РПК „Наркооп“, са осигурени по линия на Единния кооперативен пазар и кооперацията завършва изминалата година на печалба.