• Начало /
  • Новини /
  • СБР „Здраве” ЕАД гр. Банкя е едно от най-добрите места в страната за санаториално лечение и медицински туризъм

СБР „Здраве” ЕАД гр. Банкя е едно от най-добрите места в страната за санаториално лечение и медицински туризъм

Публикувано на 24.04.2017

СБР „Здраве” ЕАД гр. Банкя е едно от най-добрите места в страната за санаториално лечение и медицински туризъм

 

Виолета Костадинова, Изпълнителен директор на СБР „Здраве“ ЕАД

Магистър по медицина след завършване на Българска медицинска академия специалност медицина.

Придобива специалности по:

1. Вътрешни болести

2. Ендокринология и болести на обмяната

През 2013 година след успешна защита на дисертационен труд на тема “Захарен диабет тип 2 и карцином” придобива образователна и научна степен доктор по медицина, специалност Ендокринология.

Какви краткосрочни и дългосрочни цели си поставяте Вие и Вашият екип в управлението на дружеството и доколко те са постижими?

Специализирана болница за рехабилитация „Здраве” ЕАД е с дългогодишен опит в рехабилитацията на редица социално значими заболявания, в т.ч. сърдечно-съдови заболявания, болести на централната и периферна нервна система, травми и болести на опорно-двигателния апарат. Наши пациенти са хора, преживели мозъчен инсулт, миокарден инфаркт и сърдечни и ортопедични операции, с дискови хернии и артрози, със захарен диабет и усложнения като диабетна полиневропатия, остеопороза, след фрактури, ендопротези и много други. В условията на модерно оборудвана и достъпна среда в комплекса получават лечение и здравна грижа както болни след остри заболявания, така и хронично болни, пациенти с трайни увреждания.

За здравите, осъзнали изключителната роля на профилактиката разполагаме с модерен Спортно оздравителен център. Спортно оздравителният център предоставя чудесна възможност за съчетаване на активен отдих с медицинска профилактика. На разположение на гостите са: модерен фитнес център, плувни басейни /открит и закрит/, парна баня и сауна, апаратура за антицелулитна терапия, минерален плаж. Комплексът е подходящ и за организиране на конференции, фирмени обучения и срещи, като на разположение са конферентни зали, ресторант, лоби-бар и барбекю.

Наша цел е да продължим успешно работата си с пациентите на СБР „Здраве”, да поддържаме и разширяваме диагностично-терапевтичните възможности на болницата и квалификацията на медицинския и обслужващ персонал. Очакваме здравна реформа, даваща приоритет за профилактика на социално значимите болести и рискови групи. Очакваме да се осъзнае, че всичко вложено в тази дейност се възвръща многократно. Да се определят реални параметри за пълноценна болнична рехабилитация и лечение.

На какво залагате за постигане на целите?

В основата на успеха е екипът от медицински специалисти и немедицински персонал, работещ в болницата. Това е екип, който гледа в една посока и всички заедно са отговорни за постигнатите резултати и целите, които сме поставили.

НЗОК е основен наш партньор в болничната рехабилитация. Здравно осигурени пациенти се лекуват по клинични пътеки за болнична рехабилитация на болести и операции на сърдечно-съдовата система, централната и периферната нервна система, заболявания, травми и операции на опорно-двигателния апарат. Съвкупността от добра медицинска апаратура и отлично подготвени специалисти е предпоставка да възстановяваме пациенти със сериозни и тежки заболявания, които подлежат на рехабилитация. Трябва да отбележим, че сме  сред здравните заведения с най-голям опит и много добри резултати в болничната рехабилитация на инсултно болни, сърдечно оперирани и пациенти след остри коронарни инциденти. СБР „Здраве” ЕАД разполага с високо квалифицирани медицински специалисти – лекари, кинезитерапевти, рехабилитатори и медицински сестри. Лекарският състав е представен от 18 специалисти – кардиолози, невролози, физиотерапевти, ендокринолози, интернисти, рентгенолог,  лабораторен лекар. С дългогодишен опит и отлична квалификация са основна част от кинезитерапевтите, медицинските сестри, рехабилитатори и масажисти.

Дългогодишна е и работата ни по програмата на НОИ за профилактика и рехабилитация на работещи, здравноосигурени пациенти. Минералната вода на Банкя е с доказани качества и изключително подходяща за лечение и профилактика на сърдечно-съдови заболявания – в т.ч. артериална хипертония, исхемична болест на сърцето, неврологични болести. Имаме много добри резултати и при лечение на болести на кости, стави и мускули, неврози и проблеми със съня, при ендокринни и обменни заболявания. Много пациенти избират заведението за профилактика и рехабилитация на техните заболявания, както и медицинските екипи, на които да поверят здравето и възстановяването си.

В каква насока ще се развива дружеството през следващите години?

СБР „Здраве“ ЕАД остава партньор в пътя към възстановяване на здравето на пациента. За нас остава предизвикателство да сме максимално полезни за болните, да сме на ниво в професионално отношение и да бъдем предпочитан център за рехабилитация, диагностика и лечение. Като част от „голямото кооперативно семейство” ще продължим да предлагаме специални пакети и преференциални условия за лечение, рехабилитация и отдих на член-кооператорите, техните семейства и притежателите на клиентска карта КООП.  

Скоро интернет страницата на СБР „Здраве“ бе актуализирана. Споделете какъв е ефектът от по-модерната визия?

 Уебсайтът е нашата визитна картичка. Използването на съвременните средства за комуникация и визуализация, представени чрез креативна концепция, може директно да продава. Най-важното нещо, което прави един сайт предпочитан е представянето на актуалната информация.

Прилагате ли специални маркетингови похвати за популяризиране на балнеологичния център?

 Разполагаме и използваме всички възможности за популяризиране на СБР „Здраве” ЕАД, но най-добра известност ни дава оценката на нашите пациенти. С опита и усилията на всички ни, вярвам, че ще постигнем онези цели, за които мечтаем от години – СБР „Здраве” ЕАД гр. Банкя да е едно от най-добрите места в страната за санаториално лечение и медицински туризъм, комплекс с национално и международно значение.

Интервюто взе дирекция „КООП Медии и реклама“, ЦКС