Хотел „Странджа“ – любимо място за отдих!

Публикувано на 31.05.2017

Хотел „Странджа“ – любимо място за отдих!

 

Валентин Савов, управител на хотел „Странджа“

Образование

Висше, специалности - „Организация на туристическото обслужване‘’,

„Международен туризъм ‘’

„В свободното си време обичам да спортувам. Усмивките на хората около мен ме правят щастлив.“

Господин Савов, Вие сте управител на, хотелски комплекс „Странджа“ град Варна, Златни пясъци. Какво е характерно за дейността и в каква насока се развива?

Управител съм на хотел „Странджа’’ от 2004 година. През този период Централния кооперативен съюз стартира инвестиционна програма за реновиране на кооперативните хотелски комплекси. Извърши се пълна реконструкция и модернизация на комплекс „Странджа’’, за да придобие сегашния си съвременен и конкурентен вид. Благодарение на категоричната и безрезервна подкрепа от страна на ръководството на ЦКС ключови въпроси в управлението на хотела намират своето правилно решение. Кооперативният дух, който съществува в системата, дава възможност за преследване и постигане на по-високи цели с всеки нов туристически сезон. Предизвикателствата към днешна дата за всеки субект в туристическия бранш са значителни, предвид ситуацията в цяла Европа. Единствено, благодарение на принципите за баланс и координация, присъщи на кооперативното движение, негативните тенденции, предизвикани от външни фактори се преодоляват успешно.

По какъв начин успявате да популяризирате и да налагате на пазара хотел „Странджа“?

Съвременната международна туристическа индустрия се развива в сложна политическа, икономическа и засилваща се конкурентна среда. Това ни научи да сме по-гъвкави и изобретателни. Управлението на кризи се превърна в задължителна част от фирменото управление. За да се запазят устойчивите позиции, които хотел ‘’Странджа‘’ има на туристическия пазар, следва внимателно да се проучи клиента, който искаме да привлечем, какво можем да му предложим. Нужна е точна информация и статистика, ясни приоритети и кои сегменти от пазара искаме да обслужваме.

Срещате ли трудности с подбора на персонал и кои са професионалните качества, на които държите?

Тежката икономическа ситуация и нуждата  за оцеляване на голяма част от трудоспособното население формират един основен мотив при търсене на работа по-важно е да се намери работа без значение на каква цена и при какви условия. Когато подобна нагласа се настани като принцип в трудовите отношения, това води до сериозни пречки, както за личния професионален напредък така и за развитието на бизнеса. Дейността ни е сезонна и предполага сезонна заетост на персонала, което още повече ме затруднява в подбора. За съжаление, по голяма част от търсещите работа имат надценени критерии по отношение на уменията си и финансовото възнаграждение, което очакват. Неоценима помощ в управлението на хотела и прилагане на висок стандарт на обслужване получавам от моят екип - лоялни и доказани професионалисти.

Какви са предизвикателствата, с които се сблъсквате като управител?

Основното предизвикателство пред мен и екипа на хотел „Странджа” е да запазим всички положителни елементи, които и сега формират конкурентността на нашия туристически продукт, а именно да разширим вида на предлаганите допълнителни услуги за по-пълно задоволяване на туристическото търсене. Да накараме всеки турист да се почуства специален, престоят му в хотел „Странджа” да бъде незабравимо преживяване и да отнесе със себе си емоция, която да го накара да се върне пак при нас.

Какво ново ще предложите през 2017 г. и защо препоръчвате на нашите читатели да бъдат гости на кооперативните хотели?

Предусещайки новите новите събития и тенденции още в края на миналата година хотел „ Странджа ‘’ излезе на пазара с намаление на цените и пакетите и отстъпки за ранни записвания. За българските туристи разработихме атрактивни 3, 5, 7, и 10 дневни пакети с различна база на изхранване.

За член-кооператорите, притежателите на активни потребителски карти и техните семейства хотел „ Странджа ‘’ предлага от 10% до 20% отстъпка от цени рецепция и специален пакет – шест нощувки за цената на пет. Тези бонуси са валидни през целия туристически сезон. Силно се надявам природната даденост, реконструираната и модернизирана база, която хотелски комплекс „Странджа‘’ притежава да се  превърне в тяхно любимо привлекателно място за морска почивка и възстановяване.

Бих желал от трибуната на вестник „Земя” да призова всички членуващи в кооперативната система, техните близки и приятели - Почивайте в нашите хотели! Заповядайте в хотел „Странджа” – тук ще откриете уют, стил на преференциални за вас цени!