• Начало /
  • Новини /
  • РКС Стара Загора поздрави талантливите деца на Казанлък

РКС Стара Загора поздрави талантливите деца на Казанлък

Публикувано на 13.07.2012 Новини

РКС Стара Загора поздрави талантливите деца на Казанлък

Районен кооперативен съюз - Стара Загора дари с усмивки и подаръци участниците в националния конкурс за детска рисунка от региона

Преди дни, на 10 юли в Казанлък се случи нещо много хубаво. В уютната сладкарница, намираща се в централната част на града, място, известно като „Чудомировото кафене” се проведе среща с 14-те участници от Старозагорски регион в Националния конкурс за детска рисунка „Кооперацията създава усмивки и рисува мечти”, организиран от Централния кооперативен съюз по повод 2012 - Международна година на кооперациите.

Срещата бе инициирана от Управителния съвет на Районен кооперативен съюз - Стара Загора, който на свое заседание взе решение да стимулира детското творчество като награди участниците в конкурса с предметни награди и с това да ги направи по-съпричастни към кооперативната идея. За да могат член-кооператори, служители на съюза, както и външни посетители да се докоснат до детското творчество, рисунките на децата бяха изложени във фоайето на административната сграда на РКС Стара Загора.

Домакин на мероприятието на 10 юли бе ПК ”Наркооп” Казанлък, една от петдесетте топ кооперации в системата на ЦКС. „Чудомировото кафене” събра участниците и техните родители, преподаватели от Арт школа – Казанлък, Народно читалище ”Любен Каравелов” с. Бузовград и представители на Районен кооперативен съюз Стара Загора и кооперацията домакин на събитието.

Дългогодишният председател на казанлъшката потребителна кооперация г-н Стоил Тодоров сладкодумно и увлекателно разказа на присъстващите каква е същността на кооперативната идея и движение и историята на кооперацията, която управлява. След него г-жа Бялка Касабова, председател на РКС Стара Загора поднесе приветствено слово. Тя още веднъж подчерта, че идеята на този конкурс е изпълнена – точно в Международната година на кооперациите интереса на децата и техните родители вече е насочен към кооперативните организации като значим фактор за развитието на България. Г-жа Касабова поднесе горещата признателност на УС към децата - участници, към техните преподаватели и родители и връчи предметни подаръци на всяко дете придружени от грамота за участие от ЦКС и благодарствено писмо от РКС до родителите им. Тя изрази своята увереност, че децата ще развиват своите таланти с много желание и ентусиазъм и ще продължат традицията на Казанлъшкия район да бъде център на изобразителното изкуство. Призова ги да сбъдват своите мечти и да развиват тези творчески успехи в кооперативната система, която напълно е осъзнала, че нейното бъдеще са децата. И  независимо, че не са сред победителите в този конкурс, тези 14 участника  накараха всички присъстващи да се почувстват горди и значими заради чистите детски усмивки, заради съпричастността и желанието на децата да изявят своята творческа индивидуалност.