• Начало /
  • Новини /
  • Председателя на ЦКС проф. д.ик.н. Петър Стефанов е избран за президент на Световната организация на потребителните кооперации

Председателя на ЦКС проф. д.ик.н. Петър Стефанов е избран за президент на Световната организация на потребителните кооперации

Публикувано на

На 14 и 17 ноември 2017 г. в Куала Лумпур, Малайзия проф. д.ик.н. Петър Стефанов, председател на Централния кооперативен съюз, бе преизбран за президент на Световната организация на потребителните кооперации и член на Глобалния борд на Международния кооперативен алианс.

"Предизвикателствата пред потребителните кооперации в света днес са по-големи заради изключителната динамика на новите технологии, глобалните кризи, отворените страни, прекомерната търговия и прекомерната консумация. В този контекст кооперативните лидери имат важна роля за запазване същността на кооперативния бизнес, който не само показва адаптивност и гъвкавост при решаването на множество социални проблеми, но дава идеи и подходи за справяне с предизвикателствата и така помага за създаване на по-добър свят сега", сподели Петър Стефанов минути след преизбирането му за президент на Световната организация на потребителните кооперации (CCW).

CCW е сeкторна организация на Международния кооперативен алианс (ICA), който обединява над 300 международни и национални кооперативни организации от 100 страни в света. Те представляват и защитават интересите на повече от 1 млрд. индивидуални членове, които осъществяват дейност във всички сектори на икономиката, осигуряват над 250 милиона работни места и генерират над 2.6 трилиона щатски долара годишен оборот.