• Начало /
  • Новини /
  • 2017: СВЕТОВНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ЦЕНТРАЛНИЯ КООПЕРАТИВЕН СЪЮЗ

2017: СВЕТОВНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ЦЕНТРАЛНИЯ КООПЕРАТИВЕН СЪЮЗ

Публикувано на 23.01.2018

2017: СВЕТОВНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ЦЕНТРАЛНИЯ КООПЕРАТИВЕН СЪЮЗ

МЕЖДУНАРОДЕН КООПЕРАТИВЕН АЛИАНС

4-5 юли, София,

Глобален Борд на Международния кооперативен алианс

За първи път в историята на кооперативното движение в България, Централният кооперативен съюз бе домакин на заседание на Глобалния Борд на МКА. В хода на дискусиите бяха обсъдени важни теми за по-нататъшното изпълнение на Стратегическия план за развитие на кооперациите през Кооперативната Декада 2010-2020.

14-17 ноември, Куала Лумпур,

Генерална асамблея на Международния кооперативен алианс

Проф. Петър Стефанов, председател на Централния кооперативен съюз бе избран за пореден втори мандат като Президент на Световната организация на потребителните кооперации (CCW). Делегатите приеха Стратегията за развитие на организацията до 2020.

Генералната асамблея на МКА прие Насоките за развитие до 2030, подчертавайки ролята и приноса на глобалното кооперативно движение за устойчивото развитие на човечеството. Делегатите избраха Ариел Гуарко за Президент и Борд на директорите, сред който и проф. Петър Стефанов за пореден трети мандат 2017-2021.

КООПЕРАТИВНА ЕВРОПА

27-28 май, Лавалета, Генерална асамблея на Кооперативна Европа

Делегатите избраха Жан Луи Бансел за Президент и Борд на организацията, сред които и Ваня Боюклиева – Заместник председател на ЦКС.

ЕВРОПЕЙСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛНИТЕ КООПЕРАЦИИ

26 септември, Брюксел - 60 години ЕВРО КООП

Лидерите на националните съюзи на потребителните кооперации в Европа и висши представители на европейските институции тържествено отбелязаха 60 години от създаването на Европейската асоциация на потребителните кооперации, създадена през 1957 година.

КООП ВИЗИТИ

18 септември, София

Делегация на Ленинградския областен съюз на потребителните кооперации, ръководена от Юрий Птушкин – Председател

Главна дирекция „Международна дейност”