• Начало /
  • Новини /
  • Хотел КООП предлага туристически услуги с високо качество

Хотел КООП предлага туристически услуги с високо качество

Публикувано на 21.05.2018

Хотел КООП предлага туристически услуги с високо качество

Десислава Кърджова, управител на КООП Централ ЕООД, София

Какви цели си поставяте за хотел КООП, София през 2018 г.?

Хотел КООП, София отвори врати през април 2017. Той е най-новото попълнение към хотелските комплекси от веригата „КООП-Вашето място за почивка“, собственост на Централен кооперативен съюз. Хотелът е построен и издържан в стила на стара София. Неразделна част от духа на хотела е колекцията картини, които разказват за историята на София и кооперативното движения в България. Неслучайно през 2017 г. хотел КООП е отличен с престижна грамота в конкурса за сграда на годината.

Съвременният турист е по-взискателен, защото разполага с повече информация, притежава туристически опит, търси иновативен туристически продукт, контакти с местното население, избира най-добро съотношение качество-цена. За това концепцията на хотел КООП в гр. София е изцяло съобразена със съвременния профил на туриста в световен мащаб. С перфектното местоположение - в идеалния център на столицата, в съчетание с многобройни туристически забележителности и модерна база, нашата основна цел е да привлечем повече гости, пътуващи както за бизнес, така и за почивка. Работим за популяризиране на предлаганите услуги, привличане на дългосрочни корпоративни клиенти и заемане на стабилни пазарни позиции. През 2017 г хотелът беше домакин на редица международни и национални форуми на кооперативните организации. За нас беше чест да посрещнем делегатите, които взеха участие в заседанието на борда на международния кооперативен алианс (МКА), както и работни групи от Дания, Чехия, Словакия, Гърция, Япония и др.

Целим да привлечем и повече член-кооператори, като през 2018 г. им предлагаме туристически пакет за почивка с включени множество отстъпки и комплименти към гостите, както и посещение с беседа в Националния кооперативен музей. Ново предложение е комбинирания пакет „Почивка в града и планината“. Той включва 3 нощувки в хотел КООП, София и 1 нощувка в къщи за гости КООП град Добринище.

В каква насока ще се развива дружеството през следващите години?

Стратегическа цел е предлагането на туристически услуги с високо качество на обслужване и създаване на траен позитивен имидж. Чрез подобряване на квалификацията и уменията на персонала, работим в дългосрочен план, хотел КООП да заеме подобаващо място сред луксозни хотели в гр. София и да наложи отличен стандарт съответстващ на съвременните изисквания. Основните туристически сегменти са организирани посещения на групи с цел конферентен туризъм, привличане на туристи със средни и високи доходи, предлагане на комплексен туристически продукт.

Какви са предизвикателствата в ежедневната Ви работа?

Предизвикателствата в хотелиерството са: въвеждане на технологията, която не винаги работи ефективно с мултифункционалните онлайн канали, обучение и повишаване квалификацията на персонала и др. Най-голямото предизвикателство в ежедневната ни работа е предоставянето на качествен туристически продукт, което се изразява не само в това да отговорим на очакванията на нашите гостите, но и да ги направим съпричастни с кооперативния дух на хотела. Смея да твърдя, че успешно се справяме със задачата и нашите гости са доволни. Доказателство за това е полученото признание за качество от изследователския център за европейски бизнес. Както и оценката на туристите, направили своите резервирали чрез един от най-популярните сайтове за онлайн резервации – Expedia. Хотелът бе отличен и с признание за отличната оценка (9/10) и от най-големия сайт за хотелски резервации Booking. Гостите оценяват високо местоположението, обзавеждането, отзивчивия персонал и съотношението цена-качество в София.

Каква е тайната на успешния екип?

Безспорно един от най-важните активи на дружеството са хората, които работят в него. Изграждането на екип от личности с различен стил, които могат да се учат и допълват един друг е предпоставка за ефективното реализиране на предлаганите услуги. За да продължим да се развиваме успешно всеки член на екипа е запознат с поставените краткосрочни и дългосрочни цели и работи за постигането им. Ключови фактори са поставянето на ясни правила и роли, открити професионални отношения с другите, отворена комуникацията между членовете, вземането на решенията с консенсус и др. Голямо предимство е и способността за самонаблюдение и безпристрастно оценяване на ситуацията. Най-важното нещо за всеки член от екипа е страст към бизнеса и желание да се обслужват гости, защото независимо от това с каква е подготовка е даден човек, ако той не обслужва гостите с желание, не е подходящ за хотелиерската професия.

Какви допълнителни услуги предлагате в хотел КООП, с които да направите престоя на гостите по-приятен?

Стремим се да привлечем туристи, които пътуват с цел бизнес. Бизнес туристите държат на детайлите, затова хотелът разполага с изключително добро оборудване и притежава всички необходими условия за провеждане на корпоративни събития. Предлагаме конферентни пакети, които включват ползване на зала, кафе паузи, обеди, вечери.

През 2018 г. ежеседмично организираме традиционна българска вечер, както за нашите гости, така и за външни клиенти. Тематичните вечерите се провеждат в ресторант КООП намиращ се в непосредствена близост до хотела. Ресторантът разполага с два уютни салона: салон със 120 места, климатик и просторен дансинг, втори салон с 40 места и барбекю. Уютната атмосфера го превръща в подходящо място за среща с приятели, провеждане на сватби, балове, коктейли, кетъринг, семейни и фирмени тържества. Заведението предлага българска национална и европейска кухня и перфектно обслужване.

Хотел КООП, София разполага с Релакс център, където предлагаме на нашите гости да се възстановяват от забързаното ежедневие чрез разнообразни масажи и процедури, организирани групови занимания по йога и цялостна кондиция на тялото.

С какво се гордеете в професионален и личен план?

В личен план се гордея с прекрасно семейство, което ме подкрепя във всеки момент и със сина ми. В служебен план повод за гордост е възможността да се развивам в сферата, която обичам и да съм част от екипа, в който работя сега. Пътят до тук изискваше много постоянство, дисциплина, отдаденост и увереност. С времето се научих да превръщам отрицателните си убеждения в позитивни мисли и действия, които ме развиват като човек и професионалист. Щастлива съм с това, което правя и се радвам, когато видя щастие и в очите на хората, с които работя.

Интервюто подготви дирекция „КООП медии и реклама“