• Начало /
  • Новини /
  • Магазините на ПК "Наркооп" гр. Провадия за поредна година с ръст в стокооборота

Магазините на ПК "Наркооп" гр. Провадия за поредна година с ръст в стокооборота

Публикувано на 21.05.2018

Магазините на ПК "Наркооп" гр. Провадия за поредна година с ръст в стокооборота

Кратка визитка на ПК „Наркооп” – Провадия

  • ПК „Наркооп” – Провадия членува в КС Варна
  • Броят на заети в кооперацията е 27 души
  • Член-кооператорите са 51 души, от които 7 са до 35-годишна възраст
  • Основна стопанска дейност е търговия на дребно
  • Кооперацията стопанисва 7 търговски обекта, от които 4 са включени в национална търговска верига КООП
  • Кооперацията обслужва 10 населени места

Янчо Николов, председател на ПК „Наркооп“ гр. Провадия 

„С огромно чувство на удовлетвореност Управителният съвет на кооперацията отчита поредната година на икономически растеж и устойчиво развитие. Благодарение на всеотдайния труд на всички работещи в кооперацията постигнатите резултати са много добри. Благодаря на всички за положените усилия и старание. Радвам се, че с всяка изминала година потвърждаваме на практика кооперативния девиз, че „Всички заедно можем повече!“.

ПК „Наркооп” гр. Провадия е създадена преди повече от 110 години с мисията да бъде в ползва на членовете си и местната общност. През целия този период тя преминава през много трудности, но въпреки това успява да предава кооперативните принципи и ценности от поколение на поколение член-кооператори, благодарение на които върви уверено напред.

Днес основната стопанска дейност е търговия на дребно. През последните няколко години кооперацията модернизира и преструктурира търговската си дейност, в резултат на което успява да постига добри темпове на икономически растеж. Всички търговски обекти на кооперацията работят с предварително одобрен годишен бизнес план. По този начин ангажираните в търговията служители и работници са мотивирани за реализиране на заложените в плана резултати и обединяват своите усилия за постигане на дългосрочните цели.

Успешното планиране и ефективната политика, водена от ръководството на кооперацията, се потвърждават от отчетените за 2017 година резултати. Провадийската кооперация отбелязва ръст от 9% в стокооборота и положителен финансов резултат от дейността.

Търговската дейност се осъществява в 7 обекта, а в шест от тях е въведена търговска информационна система, благодарение на която се прави обстоен анализ на движението на стоките и извършените продажби. Четири от магазините са включени в национална търговска верига КООП. Те предлагат на жителите на обслужваните населени места качествени стоки на достъпни цени. Стоките с марката КООП произведени от български производители и европейските стоки с марката КООП са предпочитани от семействата в региона.

В резултат на положените усилия на Управителния съвет и продавач-консултантите три от обектите на кооперацията през изминалата година успяват дори да надхвърлят планувания стокооборот. Това са магазините в с. Бързица, с. Кривня и с. Градинарово. В града кооперацията стопанисва и магазин за галантерийни изделия. Неговият ръст на стокооборота не е много висок, но ръководството на ПК „Наркооп“ Провадия е категорично, че там съществуват възможности и резерви за по-добро развитие на търговската дейност.

Освен към основната дейност – търговията, Управителният съвет на кооперацията е насочил своя поглед и към организационната дейност и по-специално към работата за привличане на нови член-кооператори. Това е и една от основните задачи, която предстои да бъде решавана през 2018 г.

Дирекция „Кооп медии и реклама“