• Начало /
  • Новини /
  • Кооперация за производство на кайсии „Вахау”, Долна Австрия

Кооперация за производство на кайсии „Вахау”, Долна Австрия

Публикувано на 01.08.2012 Новини

Кооперация за производство на кайсии „Вахау”, Долна Австрия

Име на кооперацията: Кооперация за производство на кайсии „Вахау"

Бранш: Земеделие

Държава: Австрия

Индивидуални членове: 14

Природата в живописната долина Вахау е благоприятна за отглеждане както на лозови насаждения, така и на кайсиеви градини.

През пролетта в периода на цъфтеж, кайсиевите дървета впечатляват всеки със своите цветове, а през останалото време на годината, хората са във възторг от кайсиевото сладко, кайсиевия ликьор и още много продукти, произведени от този божествен плод.

През 2011 бе създадена кооперация, чиито членове са заети в производството на кайсии. Целта на кооперацията е да обедини усилията в производството, маркетинга и реализацията на продукцията.

Благодарение на кооперацията се създаде възможност да се вземат под аренда нови масиви, създаде се обща маркетингова стратегия, която позволи дейността да се разширява, а асортимента на произведените продукти да се обогати. Благодарение на общата маркетингова стратегия, член-кооператорите стартираха преработката на кайсии, което допринесе за повишаване на ефективността на вложения от тях труд. Произведените продукти впечатляват със своите вкусови качества, които се доближават до домашно приготвените, а това ги прави предпочитани от потребителите.

Региона Вахау е интересна туристическа дестинация, която става все по-привлекателна и радва своите посетители. Успехите на кооперацията подпомагат развитието на региона, а в това число член-кооператорите и местното население като цяло.