• Начало /
  • Новини /
  • Брандът БИОКООП – предизвикателство за младите архитекти

Брандът БИОКООП – предизвикателство за младите архитекти

Публикувано на 14.09.2018

Брандът БИОКООП – предизвикателство за младите архитекти

Централният кооперативен съюз партньор на „Академия Градът 2018“

За пета поредна година „Академия Градът“ организира конкурси за студенти и млади професионалисти, възпитаници на български и чуждестранни университети, в сферата на архитектурата, строителството, интериорния дизайн, градоустройството и инфраструктурата. Основната цел на инициативата е да стимулира и поощри комуникацията между различните поколения архитекти и инженери, които да споделят и предават своя професионален и житейски опит в най-важния и труден момент от професионалната реализация на младите български архитекти и инженери по света и в България – напускането на студентската скамейка и първите години в професията.

По предложение и с подкрепата на Централния кооперативен съюз, тази година в конкурса бе включена и темата: „Съвременни тенденции за интериорни и екстериорни решения на търговски обекти“, за разработки, подчинени на бранда БИОCOOP. Целта на предложените проекти е изграждане на самостоятелна мрежа от лесно разпознаваеми обекти с бранд БИОCOOP, която предлага био и здравословни стоки на достъпни и справедливи цени и е част от търговска верига КООП или представя веригата със свои щандове в големи търговски центрове. В този аспект магазините БИОCООP работят в съответствие с приетите и световно признати кооперативни принципи и ценности като взаимопомощ, социална отговорност, справедливост, солидарност, грижа за другите. Продължават традициите в кооперативната търговия, да бъдат място за провеждане на множество инициативи, както и център за социални контакти и срещи, особено в по-малките населени места.

Централният кооперативен съюз предостави атрактивен награден фонд, който включва летни и зимни ваканции в кооперативните хотелски комплекси от веригата „КООП- Вашето място за почивка“, клиентски карти с търговска отстъпка и ваучери за пазаруване в столичния магазин БИОCOOP.

Заключителната церемония се състоя на 12 юли 2018 г. и събра над 200 студенти, млади инженери и архитекти, официални гости, партньори и журналисти на изложбата на 120-те проекта, участвали в „Академия ГРАДЪТ 2018". Акцент в събитието беше и дискусията на живо между участниците, класирани в ТОП 3 по съответните категории и авторитетното жури. Така коментарите и препоръките на водещи професионалисти, засягащи спецификите на всеки проект, достигнаха директно до авторите и гостите на събитието. Централният кооперативен съюз бе представен от
г-жа Ваня Боюклиева, зам.-председател на Съюза, която благодари на участниците за проявения интерес в конкурса „Съвременни тенденции за интериорни и екстериорни решения на търговски обекти“. Отличените в тази категория са:

1-во място – Биляна Асенова и Саша Чабати, Hochschule Anhalt, Германия с проект № 128 - БИОCOOP деен магазин.

2-ро място – Невена Христова, Стефания Колева, Теодора Костова и Георги Мърхов, Университет по архитектура, строителство и геодезия, София с проект № 129 – Щанд БИОCOOP.

3-то място – Александра Петкова, Александрина Стойкова и Елица Тодорова, Нов Български Университет, София със проект № 130 – Щанд БИОCOOP.

Дирекция "Кооп медии и реклама"