• Начало /
  • Новини /
  • Централен кооперативен съюз и децата отпразнуваха началото на учебната година

Централен кооперативен съюз и децата отпразнуваха началото на учебната година

Публикувано на 17.09.2018 Новини

Централен кооперативен съюз и децата отпразнуваха началото на учебната година

15 септември е отново и за седма поредна година Централният кооперативен съюз и кооперативните организации от страната организираха за децата незабравими тържества по случай началото на учебната година. В столицата то се състоя в Супермаркет КООП, кв. Красна поляна. Детски смях огласи пространството пред магазина и усмихнати, въодушевени и нетърпеливи малчуганите се впуснаха в игри и забавления. По традиция на входа децата бяха посрещнати с подаръчни пакети предоставени от любезните домакини. Стартът бе даден с част от стихчето:

Взе си сбогом и отмина

лятото по своя път.

На учебната година

ето пак дойде редът.

След това думата бе предоставена на г-жа Ваня Боюклиева,
зам.-председател на ЦКС, която приветства дошлите деца като им пожела много шестици и успехи през учебната година.

Тази година мотото бе „На училище с КООП: Спортуваме редовно и се храним здравословно“. Малчуганите научиха, че здравословното хранене и редовното спортуване вървят ръка за ръка по пътя към доброто здраве. Организаторите на тържеството бяха подготвили спортни игри като футбол, баскетбол, тенис на маса. Победителите получиха атрактивни купи, а всички присъстващи деца футболни топки с Целите за устойчиво развитие на ООН, като на две от тях Цел № 3 Добро здраве и цел №4 качествено образование бе подчинена и темата на тазгодишните тържества.

Традиционно празникът завърши с томбола, в която победителите спечелиха ваучери за пазаруване в Супермаркет КООП и магазин БИОКООП в град София и кошница със здравословни храни.

Както винаги любезните домакини от Супермаркет КООП бяха помислили и за родителите. Те имаха възможност да посетят няколко презентационни щанда, където приветливи консултанти ги запознаха с атрактивните туристически предложения за почивка в кооперативните хотелски комплекси и ползите от членство в кооперация. Също така на щанда „Храни се здравословно“ всички клиенти имаха възможност да дегустират предложените храни, приготвени по специална КООП рецепта от главния готвач на ресторант „КООП Клуб“. Приятна изненада бе и възможността родителите да закупят необходимите ученически пособия за своите деца с 15% отстъпка от редовните цени.

В страната „На училище с КООП“ тържествено се отбеляза в градовете Пловдив, Петрич, Шумен, Варна както и в други населени места с различни инициативи и мероприятия организирани от кооперативните организации.

Празникът за първия учебен ден не само привлече много деца, ученици и техните семейства, но доказа, че магазините КООП са не само търговски обекти, но и място, в което можеш да срещнеш приятели и да се забавляваш. Всички тържества приключиха с пожелание към учениците за една успешна учебна година изпълнена със здраве, щастие, отлични оценки и сбъднати мечти.

На добър час, ученици!