БИЛКОКООП – история, традиция и качество

Публикувано на 14.11.2018

БИЛКОКООП – история, традиция и качество

Макар че слънчевите лъчи все още са топли, а настроението ни все още е лятно, зимният сезон е на прага. А какво по-хубаво от чаша горещ чай в студения ден?

Освен, че е любима напитка, чаят е изключително полезен. Различните видове спомагат за оптимизиране на процесите в организма, повишават концентрацията и заздравяват имунната система. Така, например, чаша топъл чай от лайка преди лягане ще прогони безсънието. Обратният ефект има черният чай, който е чудесен (и много по-полезен) заместител на сутрешното кафе.

Хубавият чай трябва да бъде 100% натурален, за да достави на организма оптималните количества полезни вещества. Точно такъв е чаят „Билкокооп“, който се произвежда почти 70 години.

„Билкокооп“ е с нова визия, но непроменено качество

Популярният чай се произвежда по традиционни рецепти от 1949 г., а от тази година той се предлага с нова съвременна опаковка и визия. Новите продукти, чай с конец в индивидуална алуминиева или хартиена опаковка, позволяват максимално дълго запазване на полезните свойства и аромати на лечебните растения, от които е приготвен. И трите основни вида чай – филтър без конец, филтър с конец в индивидуална хартиена опаковка и филтър с конец в индивидуална алуминиева опаковка се произвеждат от висококачествени продукти и се предлагат на атрактивни цени в цялата страна.

Тъй като са напълно безвредни, издържат на широки амплитуди на температурата и не позволяват замърсяване, алуминиевите опаковки са все по-предпочитани от потребителите.

Продуктовата листа включва класически чайове като лайка, шипка, мащерка, риган и мента, но и все по-популярните зелен и черен чай. За почитателите на плодовите вкусове се предлагат каркаде, боровинка и кантарион, а различните смеси подпомагат лечението на редица болести, свързани със стрес, умора, лошо храносмилане и други.

От тази година пакетирането на популярния чай се извършва в кооперативното предприятие „Булминвекс-ГБ“ ЕООД, но смесите все още се приготвят в цеха на „Билкокооп“. Под постоянен контрол и анализ на суровините, чаят достига до потребителите с високо качество, както на опаковката, така и на самия продукт.

Богатата продуктова гама се предлага с приоритет в търговската верига КООП и в кооперативните хотели, част от веригата „КООП – Вашето място за почивка“, но могат да бъдат намерени и в други търговски вериги в цялата страна.

 

Повече информация за продуктите от гамата можете да откриете на http://www.gornabania1.bg/.