• Начало /
  • Новини /
  • 2019 - Хронология на важни международни кооперативни събития

2019 - Хронология на важни международни кооперативни събития

Публикувано на 28.01.2020

2019 - Хронология на важни международни кооперативни събития

30-31 май

София, България

Официална визита на Ариел Гуарко - Президент на Международния кооперативен алианс.

6-7 юни

Страсбург, Франция

Генерална асамблея на Кооперативна Европа и Конференция на тема: „Европа в утрешния ден – ролята на кооперациите“ с участието на 70 делегати от 25 национални кооперативни организации в Европа в т.ч. и делегация на Централния кооперативен съюз.

18-21 юни

Манчестър, Великобритания

Генерална асамблея на Европейската асоциация на потребителните кооперации (ЕВРО КООП) и Конференция на тема: Кооперативно управление: 175 Години от учредяване на първата в света потребителна кооперация в Рочдейл.

6 юли 2019

Международен кооперативен ден

97-ми Международен кооперативен ден и 25-ти Международен ден на кооперациите в ООН.

Тема: Кооперациите: за икономически растеж и достоен труд за всички.

11-13 септември

Сямън, Китай

Първо международно кооперативно изложение за земеделие и храни, по инициатива на Всекитайската федерация на кооперациите за снабдяване и маркетинг (ACFSMC) с участието на представители на 15 национални кооперативни организации от всички региони на Международния кооперативен алианс, в т.ч. и делегация на Централния кооперативен съюз.

16-28 септември

Сoфия, България

Централният кооперативен съюз за четвърти пореден път бе домакин на 18 членна делегация на Всекитайската федерация на кооперациите за снабдяване и маркетинг - ACFSMC. В рамките на визитата делегацията взе участие в заседание на УС на ЦКС и се запозна с дейността и Стратегията за развитие на кооперативните организации в България до 2030 .

19-22 септември

Калуга, Руска Федерация

Международен кооперативен форум „Хляб, ти си целият свят“ на Центросъюз Русия, с подкрепата на правителството на Руската Федерация, с участието на кооперативни лидери от 36 страни в света и 71 региона на Русия. В рамките на Форума се проведе Панелна сесия на тема: „Потребителните кооперации: Мисия и визия 2030“ - модератор проф.д.ик.н. Петър Стефанов – Президент на Световната организация на потребителните кооперации (CCW) .

14-17 октомври

Кигали, Руанда

Генерална асамблея на Международния кооперативен алианс и Глобална конференция „Кооперациите за развитие“, с участието на 1000 делегати от 94 страни, в т.ч. и делегация на Централния кооперативен съюз.

21 ноември 

Брюксел, Белгия

Второ изложение за български биопродукти „Органик 2019“, организирано от посолството на България в Брюксел в партньорство с Централния кооперативен съюз, с участието на 20 представители на Асоциацията на биопроизводителите в България

Главна дирекция „Международна дейност и реклама“