• Начало /
  • Новини /
  • Подкрепената от ЦКС Атина Трендафилова със златен и сребърен медал от Евро 2021 в Словения

Подкрепената от ЦКС Атина Трендафилова със златен и сребърен медал от Евро 2021 в Словения

Публикувано на 09.08.2021 Новини

Подкрепената от ЦКС Атина Трендафилова със златен и сребърен медал от Евро 2021 в Словения

В изпълнените с трудности времена социалната мисия на ЦКС придоби още по-голямо значение. Съюзът в нито един момент не оттегли подкрепата си към подрастващите и младите хора – те са бъдещето на кооперативните организации в България, и не само - на Европа и света също.

Страната ни продължава да се гордее с деца и младежи, които чрез таланта си допринасят за нейната слава и ЦКС осъзнава колко важна е всяка помощ за тяхното развитие. Затова от 2018 г. Съюзът подпомага националите по шотокан карате-до, които не спират да развяват гордо трибагреника ни от почетните стълбици на най-значимите международни състезания.

На 31 юли и 1 август словенският град Ново место бе домакин на 10-ото Европейско първенство по карате и 10-ата Европейска Купа на „Шотокан карате-до на Обединените нации“. Участваха 21 държави с около 700 състезатели. Форумите трябваше да се проведат на същото място през 2020 г., но бяха отложени във времето заради COVID ограниченията.

Българското участие традиционно бе солидно, като очаквано сред най-добре представилите се бе Атина Трендафилова.

Представителката на Клуба за източни бойни изкуства (КИБИ) "Спартак" - Сандански извоюва 2 медала - сребърен в дисциплината Кумите индивидуално шобу ипон, девойки 18-20 г., кат. +58 кг и златен в дисциплината Кумите отборно жени +21 г. отворена категория.

Поздравления, Атина!