2021: ГОДИНАТА НА КООП

Публикувано на 04.01.2022 Новини

2021: ГОДИНАТА НА КООП

Отбелязахме ЗАЕДНО Международния кооперативен ден

На 3 юли член-кооператори, техните семейства и приятели на кооперативната идея отбелязаха с традиционното тържество пред Супермаркет КООП гр. София 99-ия Международен кооперативен ден и 27-ия Ден на кооперациите на ООН.

Като част от програмата на деня служителите на ЦКС посетиха кооперативните предприятия на територията на град София и се запознаха с производството на минерална вода и билков чай с марката КООП, здравните услуги, които предлага кооперативния балнеокомплекс в гр. Банкя и работата на Търговския и логистичен център КООП в кв. Красна поляна.

Хотел „Релакс КООП“ с. Вонеща вода бе домакин на Общото събрание на ЦКС

На 24 юни хотел „Релакс КООП“ в с. Вонеща вода, Великотърновско, бе домакин на 40-то Извънредно Общо събрание на ЦКС, на което бе отчетена дейността на Съюза и мерките за преодоляване на предизвикателствата, с които се сблъскаха кооперативните организации през първата година на пандемията COVID-19.

 Старт на мобилните магазини и мобилните здравни услуги КООП

След старта в Пернишка област в началото на 2021 г., мобилните магазини КООП вече осъществява успешно търговска дейност във високопланински и труднодостъпни селища в 6 области на страната – София, Шумен, Варна, Кърджали, Ловеч и Пловдив. Започна работа и  здравният автомобил „СООР Грижа”, който в последните месеци на годината предостави мобилни здравни услуги на член-кооператори и работещи в кооперативните организации на КС Ловеч, РКС Севлиево, РКС Силистра, ОКС Шумен, КС Варна, КС Хасково и КС Кърджали.

За 14-ти път Инициативата "КООП - Заедно на пазар"

От 1 декември 2020 г. до 30 ноември 2021 г. се проведе 14-тата Инициатива „КООП – Заедно но пазар“. Томболата традиционно раздава лек автомобил и още редица награди на член-кооператорите, които в рамките на календарна година реализират покупки в обектите на ТВ КООП на обща стойност поне 1200 лв. Преди Коледа автомобил „Форд Фиеста“ спечели Мария Борисова Билчева, член-кооператор в РПК „Правда“ с. Щръклево, РКС Русе.

"Популяризиране на кооперативния модел сред младите хора"

С цел по-активно включване на младите хора в управлението на кооперативните организации, ЦКС подписа договори за сътрудничество с три учебни заведения – УНСС, НСУ „София“ и ПГИ „Тодор Влайков“ – Клисура.

От 1 януари 2022 г. стартира пилотният етап на програмата „Заедно в кооперацията“, стимулиращ  член-кооператорите и заетите в кооперативните организации да имат активна роля при привличането на нови членове и работещи.

Отонво "КООП=COOP/ Да направим по-добър свят сега" 

ЦКС и Сдружението с нестопанска цел „Всички заедно можем повече“ дадоха ход на 6-тата благотворителна кампания „КООП=COOP: Да изградим по-добър свят СЕГА“. С приходите от кампанията отново отново бяха закупени основни хранителни продукти с марката КООП, които бяха предоставени като дарение на лица в затруднено или неравностойно положение от „SOS Детски селища България“, Център за обществена подкрепа гр. Кубрат, Комплекс за социални услуги с. Зелениково, общ. Брезово, Център за социални услуги от резидентен тип гр. Брезник, член-кооператори на кооперации от КС Ловеч, ПК Девня и ПК Бяла.

ЗАЕДНО към спортния връх

На 31 юли и 1 август Ново место (Словения) прие 10-ото Европейско първенство по карате и 10-ата Европейска Купа на „Шотокан карате-до на Обединените нации“. Сред отличилите се за България отново бе подкрепената от ЦКС Атина Трендафилова. Представителката на КИБИ "Спартак" (Сандански) извоюва 2 медала - сребърен в дисциплината Кумите индивидуално шобу ипон, девойки 18-20 г., кат. +58 кг и златен в дисциплината Кумите отборно жени +21 г. отворена категория.

В подкрепа на българското изкуство

През годината ЦКС бе партньор на Софийската опера и балет за реализирането на представленията от Летен сезон 2021. Подкрепа от Съюза получи и новият музикален проект на творческия тандем Красимир и Виолета Гюлмезови.