Кооперация за производство на вино

Публикувано на 01.08.2012 Международни новини

Кооперация за производство на вино

Име на кооперацията: „Mezzacorona"

Бранш: земеделие

Индивидуални членове: 1500

Страна: Италия

Обширни лозови полета се простират в подножията на великолепната планинска верига Доломити - една от най-красивите в Европа. Районът на Трентино, Северна Италия е модерен и богат на римски разкопки и средновековни сгради.

Това е и мястото, където се намира кооперацията за отглеждане на грозде и  производство на вино „Mezzacorona", към която има изградена винарна, оборудвана с най-модерните съоръжения и дегустационна зала. Започнала с 20 производители на грозде, днес кооперацията обединява повече от 1500 членове - производители на грозде, притежава 2800 хектара лозови масиви в района на Трентино и е най-големият производител на вина „Пино Гри" и „Шардоне"в Италия, като продукцията се предлага в 60 страни по целия свят. При производството на вино се използват модерни методи, с акцент върху опазването на околната среда и устойчивото развитие.

Генералният изпълнителен директор на кооперацията - Фабио Рицоли споделя: „Роден съм в тази страна и знам, че резултатите от отглеждането на лозя идват след 5 - 6 години. Дългосрочните проекти са най-етични, защото дават трайни и задоволителни резултати за всички заинтересовани страни. Днес мениджърите са много агресивни и искат да видят резултати веднага, но това не е устойчиво и създава дисбаланс, като този, който провокира световната финансова криза. Що се отнася до производство на вино, кооперация „Mezzacorona" развива бизнес в големи мащаби. За да ръководиш успешно бизнеса си, трябва да умееш да балансираш и да вземаш под внимание потребностите на всички заинтересовани страни. Аз винаги съм се стремял да съчетая интересите на кооперацията с тези на служителите, местните общности, потребителите и производителите и никога не сме търсили постигане на висок финансов резултат".