• Начало /
  • Новини /
  • Подкрепената от ЦКС Атина Трендафилова триумфира с три златни медала

Подкрепената от ЦКС Атина Трендафилова триумфира с три златни медала

Публикувано на 28.03.2022

Подкрепената от ЦКС Атина Трендафилова триумфира с три златни медала

Въпреки изпълнените с изпитания и несигурност времена, Централният кооперативен съюз не е спирал да вярва в младите хора на България и да подкрепя таланта им. Съюзът добре знае, че техните успехи на международно ниво са не просто повод за национална гордост, но и шанс да се превърнат в пример за подражание и да бъдат сред лидерите, които ще носят необходимата промяна за утрешния ден.

За поредна година ЦКС подкрепи национална състезателка на България по шотокан карате-до Атина Трендафилова, която оправда категорично гласуваното ѝ доверие и спечели всички възможни златни медали на републиканското първенство, което приключи преди броени дни.

Състезанията се проведоха на 12-13 март в базата на Националната спортна академия. Атина, представляваща Клуба за източни бойни изкуства (КИБИ) „Спартак“ – Сандански, триумфира и в трите дисциплини, в които взе участие – „Шобу Ипон Кумите“ – жени над 21 г., +58 кг, „Шобу Санбон Кумите“ – жени над 21 г., +58 кг и „Шобу Ипон оупън“.

На кимоното на непобедимата Атина, редом до българското знаме, стои емблемата COOP. Вече няколко години поред тя вдъхва увереност на младата състезателка, че в спорт, който не е масов и финансирането е символично, в лицето на ЦКС има верен приятел, който да подпомага развитието ѝ.

Отново с логото на ЦКС, през 2018 г. младата надежда на родния спорт стана световна шампионка на 26-ото световно първенство в Кишинев, в дисциплина „Кумите индивидуално“ – девойки 16-17 г., +57 кг. На Евро 2021 и 10-ата Европейска купа в Словения миналото лято пък се окичи със сребро в дисциплината „Шобу Ипон“ – жени 18-20 г., +58 кг и злато на „Кумите отборно оупън“ – жени над 21 г.

21-годишната Атина Трендафилова е родена в Кавала и е студент в Морската търговска академия в Солун със специалност „Корабен инженер“. От 2015 г. тя успешно защитава флага на България на редица национални и международни турнири.

Централният кооперативен съюз вярва, че десетките медали на Атина Трендафилова са прекрасен пример за правилното съчетаване на образованието със спорта и че младите хора, които притежават нейния талант, устрем и упоритост, ще направят бъдещето на България и кооперативните организации по-добро.