• Начало /
  • Новини /
  • За седма поредна година ЦКС подаде ръка на „SOS Детски селища - България“, които приютиха семейства с деца в Дрен и Трявна

За седма поредна година ЦКС подаде ръка на „SOS Детски селища - България“, които приютиха семейства с деца в Дрен и Трявна

Публикувано на 28.03.2022 Новини

За седма поредна година ЦКС подаде ръка на „SOS Детски селища - България“, които приютиха семейства с деца в Дрен и Трявна

 

Верни на непреходните кооперативни ценности солидарност, взаимопомощ и отговорност, Централният кооперативен съюз и Сдружението с нестопанска цел „Всички заедно можем повече“ закупиха и дариха на „SOS Детски селища – България“ основни хранителни продукти, които са необходими за всяко домакинство. Дарението бе финансирано със средства от Седмата благотворителна кампания „КООП=COOP: Да изградим по-добър свят СЕГА“, която стартира през февруари 2022 г.

Храните са предназначени за деца и майки - бежанци от Украйна, приютени в SOS Детски център в с. Дрен, Пернишко и Къщата за настаняване в гр. Трявна.

Знаейки, че детската усмивка е безценна и че заради преместването и новата среда, децата в риск имат още по-голяма нужда от занимания, с които да преодолеят по-лесно страха и несигурността, заедно с основните храни ЦКС им подари футболни топки, хилки за семейни игри, тетрадки, гланцови блокчета, чаши, чрез които да научат повече за кооперативните ценности и подкрепата, която кооперациите навсякъде по света оказват на хората в беда.

Централният кооперативен съюз е сред верните приятели на „SOS Детски селища – България“ вече шест години, а децата, за които то се грижи, неизменно са сред бенефициентите на приключилите шест издания на благотворителната кампания. Именно поради това Сдружението отново потърси помощта на Съюза, когато взе решение бързо да подготви селището в Дрен и къщата в Трявна за приемането на бежанци от Украйна.

За да подпомогнем повече нуждаещи се хора в затруднено и неравностойно положение през настоящата година, ЦКС призовава кооперативните организации в страната да се включват активно в Седмата благотворителна кампания „КООП=COOP ‘2022“. Приемането на поръчки за закупуване на артикули и рекламни материали с логото на кампанията продължава до края на месец октомври. През ноември със събраните средства отново ще бъдат закупени основни хранителни продукти, които ще бъдат дарени на хората в нужда.

ЦКС и неговите членове твърдо вярват, че кооперациите са не само устойчив модел за преодоляване на предизвикателствата, пред които сме изправени всички днес, но и алтернатива за развитие на съвременното общество в много области, защото в техния център са хората и етични ценности като социална отговорност и грижа за другите, израз на които е протегнатата ръка към хората в затруднено положение и децата в риск. Наш морален дълг е да им осигурим свят, изпълнен с мир, повече сигурност, спокойствие и възможности за развитие.

Нека заедно ДА ИЗГРАДИМ ПО-ДОБЪР СВЯТ СЕГА, за да осигурим бъдещето, в което искаме да живеят нашите деца!

Дирекция „Кооперативна политика“