Национална търговска верига КООП

Търговията заема най-голям относителен дял сред многообразието от дейности, които кооперативните организации от системата на Централния кооперативен съюз осъществяват и осигурява над 65% от приходите на кооперативната система.

Поради тази причина през 2005 г. бе дадено началото на изграждане на търговска верига от съвременен тип. Първоначално бе осъществено целево реконструиране и модернизация на няколко търговски обекти собственост на кооперативни организации. Създадени бяха критерии за визия, бранд, външен вид и така функционирането на търговската верига КООП започна на базата на ясно разработени правила.

 

 

 

Към края на 2017 година функционират над 700 съвременни обекта от ТВ КООП с площ 57 000 кв.м., работещи съобразно общите принципи, изисквания и единна визия.

Това, което отличава обектите на веригата от останалите е наличието на потребителска карта, разработена програма за лоялност, сертификат обозначаващ, че обектът е включен във веригата и други.

Благодарение на активната политика по отношение на търговската дейност, внедрените технологии и иновации, през годините ТВ КООП се превърна в най-голямата българска верига от типа „удобен“ магазин и става все по-предпочитано място за пазаруване, както в големите градове, така и в малките населени места.

Може да откриете търговските обекти КООП, както в планинско селище, така и в големия град. Те са с различна търговска площ, съобразена с населените места, в които са локализирани. 

Може да откриете търговските обекти КООП, както в планинско селище, така и в големия град. Те са с различна търговска площ, съобразена с населените места, в които са локализирани. 

Днес, магазините КООП и КООП Маркет определят все повече облика на кооперативната търговия, като за нейното осъществяване са ангажирани голяма част от човешките, материални и финансови ресурси на системата.

Централният кооперативен съюз стопанисва четири обекта чрез дружеството "КООП Маркет" ЕООД: 

ХИПЕРМАРКЕТ КООП:

  • Адрес: бул. „Никола Мушанов” №116 гр. София (вход от ул. Житница) - работно време -  всеки ден от петък от 8 до 20 часа
  • Открит през 2011 г., Хипермаркет КООП в квартал Красна поляна, гр. София е първият търговски обект в България с над 1 000 кв. м. търговска площ.
  • Отличителна характеристика на магазините КООП е големият брой стоки със собствена марка, които са произведени специално за търговската верига и са гаранция за добро качество на достъпна цена.
  • В магазините от веригата КООП се предлага богат асортимент от стоки, произведени от европейски кооперативни организации.
  • Хипермаркет КООП е изцяло оборудван с електронни етикети и благодарение на тази иновация е повишена ефективността, осигурена е бързина и адекватност при смяна на цените в различни часови зони, при организиране на промоции и други.

БИОКООП

       Адрес: гр. София, ул. "Искър" №30;
       Работно време: понеделник-петък- 09:00 ч.-19:30, събота: 10:00 ч.-17:00 ч. 

Магазин КООП

       Адрес: гр. София, ул. "Г.С.Раковски" 99, етаж 2, административна сграда на ЦКС 

КООП Банкя  

       Адрес: гр. Банкя, ул. „Г. С. Раковски” №15, в двора на Специализирана болница за                 рехабилитация “ЗДРАВЕ”
       Работно време -  от понеделник до събота от 08:00 ч.-18:00 ч. 

 

Кооперативната търговия на едро се осъществява чрез Национален логистичен център КООП в гр. София, с обща разгърната застроена площ от 13 771  кв.м.  Националният логистичен център КООП е съвременно оборудван и със своите параметри позволява безпроблемно складиране, съхранение и обработка на разнообразни стоки от национални и международни производители. 

 За контакти:

 „Кооп - търговия и туризъм” АД

 Изп. директори: Максим Иванов и Пламен Петров
 гр. София, бул. „Никола Мушанов” № 116
 e-mail: coop_trade@abv.bg; b.dobreva@cks.bg
 website: www.cooptrade.bg