• Начало /
  • Новини /
  • Хотел "Мелса КООП", град Несебър - една неповторима ваканция през сезон 2017

Хотел "Мелса КООП", град Несебър - една неповторима ваканция през сезон 2017

{posted_on} Apr 24, 2017

Хотел "Мелса КООП", град Несебър - една неповторима ваканция през сезон 2017

Г-н Армянов, Вие сте управител на дружество, което стопанисва кооперативен хотелски комплекс “Мелса КООП” в град Несебър. Какво е характерно за дейността и в каква насока се развива?

Хотелът е в активна експлоатация вече осем сезона. През този период преминахме различни предизвикателства на времето и бизнеса. Многократно се променяше състава на основния контингент посещаващ  хотела. Заетостта зависеше от политико-икономическата ситуация в различните страни, които традиционно посещават  нашите морски курорти. Конкретен пример е сложната ситуация в Украйна, което доведе до пълен отлив на туристи от тази държава. Реагирайки на динамиката на пазара ние се насочихме към търсене на нови партньори. Тази година имаме изключително добри резервации от полски туроператори. За по-голяма атрактивност на предлаганите услуги непрекъснато следим настроенията на нашите клиенти и се стремим максимално да откликнем на потребностите им. Обърнахме много сериозно внимание на заетостта в началото и края на сезона, като предоставяме различни бонуси и безплатни услуги.

По какъв начин успявате да популяризирате и да налагате на пазара хотел „Мелса КООП”?

Разполагаме и използваме всички възможности за популяризиране на хотел Мелса КООП, но най-добра известност ни дава оценката на нашите гости и те са най-сигурните наши популяризатори. С опита и усилията на всички ни вярвам, че ще постигнем онези цели, за които мечтаем от години- хотел Мелса КООП да е едно от най-добрите места в страната за почивка. Три са компонентите, които правят комплекса привлекателен: добрата храна, чистотата и приветливия персонал. Обръщаме внимание на всички желания на туристите за да се почувстват добре и да прекарат незабравимо своята почивка.

Срещате ли трудности с подбора на персонал и кои са професионалните качества, на които държите?

Човешкият фактор има голяма значение при работата с клиенти. Ето защо правилният подбор на персонала е от изключителна важност за доброто функциониране  на един хотел. За това той да бъде предпочитан от гостите. Ние залагаме на едни и същи доказали се хора през годините в своята специалност. Когато се налага да бъде нает нов служител, търсим съчетание от опит, професионализъм и индивидуални личностни качества. За съжаление с времето се наблюдава дефицит на качествени кадри в туризма.

Какви са предизвикателствата, с които се сблъсквате като управител?

Както споменах по –горе  един от основните проблеми е намирането на качествен персонал за сезона. Това предполагам не е само наш проблем, затова всеки търси решението му индивидуално.  Трудност, с която се сблъскваме е и стиковането на нещата, преди началото на всеки сезон.

Други предизвикателства, които стоят пред  ръководството на комплекса могат да се разделят на две основни групи: първите са ежедневните, продиктувани от това, че работим с различни хора с различни изисквания и оценъчно отношение към това, което правим. Втората група са постоянни предизвикателства, възникващи от стремежа за поддържане на висок стандарт на предлаганите услуги. Контрола и взискателността  към целия личен състав е основата за поддържане на високото ниво в Мелса КООП като част от веригата хотели на ЦКС. Стремим се марката КООП да бъде синоним на качество и конкурентоспособност

Възползват ли се член-кооператорите от преференциалните условия за настаняване?

Интереса на член-кооператорите към Мелса КООП постоянно нараства. Много приятна за нас е тенденцията, че болшинството от тях посетили комплекса, след това отново се връщат при нас. Тази година очакваме около 30% от заетостта да бъде реализирана от член-кооператори. Стремим се да обръщаме индивидуално специално внимание на всеки един от тях, за което със задоволство констатираме, че те го разбират и оценяват.

Какво ще предложите през 2017г. и защо препоръчвате на нашите читатели да бъдат гости на кооперативните хотели?

За 2017г. предлагаме атрактивни пакети и услуги в началото и в края на сезона. Промяната на климатичните условия доведоха до това, че началото на юни и втората половина на септември времето в Несебър е приятно и спокойно за почивка.

Скъпи гости, екипът на кооперативен хотелски комлекс „Мелса КООП“ Ви очаква през месец май със специално предложение!

Николай Армянов, управител на „Мелса КООП“, гр. Несебър

Образование – висше икономическо и висше техническо.

От девет години работя в кооперативната система.

В свободното си време обичам да чета книги. Приятно ми е да контактувам с духовити хора, с които разговорите не са монолог, а се превръщат в беседа с взаимно разменена информация и нови знания.

Дирекция "Кооп медии и реклама"