• Начало /
  • Новини /
  • Супермаркет КООП с тържество по повод 95-тия международен кооперативен ден

Супермаркет КООП с тържество по повод 95-тия международен кооперативен ден

{posted_on} Jul 11, 2017

Супермаркет КООП с тържество по повод 95-тия международен кооперативен ден

На 1-ви юли в столичния Супермаркет „КООП“ , кв. Красна поляна член-кооператори и приятели на кооперативното движение се събраха, за да отбележат заедно 95-тия Международен кооперативен ден на МКА с мото: „Кооперациите: Приобщаване и възможност за всеки“. Любезните домакини бяха подготвили празнична програма. Малките посетители на магазина имаха възможност да вземат участие в околосветското пътешествие, което ги отведе в страни, където кооперациите развиват своята дейност. С много игри и награди децата научиха повече за кооперативното движение в света. Запознаха се с кооперативните ценности: взаимопомощ, равенство, справедливост, солидарност, честност, грижа за другите, отговорност, откритост, социална отговорност и демокрация. С помощта на аниматори малчуганите прекосиха земното кълбо и посетиха различни държави.

Докато децата се забавляваха техните родители имаха възможност да се възползват от богатия асортимент от стоки с марка КООП, произведени от български и европейски кооперативни организации. В празничния ден някои стоки с марката КООП имаха етикети с една от кооперативните ценности. Клиентите успели да съберат 10 стоки със стикери спечелиха специална чаша с изписана ценност и лого. Всеки пазарувал имаше възможност да участва и в томбола с награди – ваучер за пазаруване на стойност 50 лв., комплект чаши и бутилка специално вино с марката КООП. В края на тържеството всеки клиент получи парче вкусна торта, която бе осигурена от любезните домакини от Супермаркет КООП.

Всяка година Международният кооперативен ден има за цел да напомни, че винаги подкрепя своите членове, прилагайки своите принципи и етични ценности във всяка своя идея и дейност.

Дирекция „КООП медии и ртеклама“