• Начало /
  • Новини /
  • Супермаркет КООП с тържество по повод 96-тия международен кооперативен ден

Супермаркет КООП с тържество по повод 96-тия международен кооперативен ден

{posted_on} Jul 11, 2018

Супермаркет КООП с тържество по повод 96-тия международен кооперативен ден

На 7-ми юли 2018 г. в столичния Супермаркет КООП, кв. Красна поляна член-кооператори и приятели на кооперативното движение се събраха, за да отбележат заедно 96-тия Международен кооперативен ден на МКА и 24-тия Ден на кооперациите в ООН. Тази година темата бе: „Кооперациите – устойчив бизнес в полза на обществото“ , с основен акцент популяризиране и подкрепа на Целите за устойчиво развитие на Организацията на обединените нации (ООН) до 2030.

С помощта на аниматори любезните домакини бяха подготвили празнична програма за малки и големи. Малчуганите имаха възможност да вземат участие в игри свързани с някои от Целите за устойчиво развитие, което ги провокира да разсъждават и да научат повече за разделното събиране на отпадъци, пестенето на водата и други значими неща, свързани с опазване на околната среда и по-добър живот на земята.

Докато децата се забавляваха, техните родители имаха възможност да се възползват от богатия асортимент от стоки с марка КООП, произведени от български и европейски кооперативни организации, както и да се запознаят с атрактивната програма за лоялни клиенти, която им осигурява много бонуси.

В празничния ден всеки клиент, направил покупки на стойност над
25 лв., имаше възможност да участва и в томбола с девет атрактивни награди. В края на тържеството всеки малчуган получи подарък, осигурен от домакините от Супермаркет КООП, които гарантират незабравимо лятно настроение.

Всяка година Международният кооперативен ден има за цел да напомни, че кооперациите винаги подкрепят членовете си, прилагайки своите принципи и етични ценности във всяка идея и дейност.

Международният кооперативен ден се отбелязва от 1923 година, а през 1995 година, по повод 100 години от създаването на Международния кооперативен алианс, Генералната асамблея на ООН провъзгласи в първата събота на месец юли да се чества и Международният ден на кооперациите на ООН.

Оттогава до днес, в първата събота на месец юли международното кооперативно движение отбелязва тези две събития, а Генералният секретар на ООН и Президентът на Международния кооперативен алианс отправят общо послание във всички региони на света по теми, които са от изключителна значимост за човечеството.

Дирекция „КООП медии и реклама“