• Начало /
  • Новини /
  • Минерална вода „Горна баня 1“ – тръгни по пътя на здравето

Минерална вода „Горна баня 1“ – тръгни по пътя на здравето

{posted_on} Nov 15, 2018

Минерална вода „Горна баня 1“ – тръгни по пътя на здравето

За водата

Минерална вода „Горна Баня 1“ вече 70 години се произвежда от кооперативното предприятието „Булминвекс-ГБ“ ЕООД. Дружеството, собственост на Централния кооперативен съюз е първата бутилирища компания в страната. Уникалността на водата идва от слабата и минерализация, която я прави подходяща за всекидневна употреба. „Горна Баня 1“ е от сондаж 3 в столичния квартал Горна Баня и е с два пъти по-ниско съдържание на минерали сред останалите конкурентни води на пазара.

С pH 9.79, това е най-силно алкалната вода в България и втора по този показател в цяла Европа. Не случайно високо алкалните води се налагат все повече на световния пазар. Тази тенденция е свързана с тренда на здравословното хранене, което завладя света в последните няколко години. Всеки, който се стреми да води здравословен начин на живот,  избира продукти с гаранция за качество и произход и именно затова минерална вода „Горна Баня 1“ е предпочитана сред потребителите в страната, а отскоро – и за тези в чужбина.

Какво означава високо алкална вода?

Днес ние сме забързани, стресирани и уморени, храним се нездравословно, дишаме замърсен въздух. В следствие на това киселинните нива в организма ни са повишени, а това от своя страна води до редица заболявания и развитие на патогенни микроорганизми. Отрицателно заредената минерална вода действа като антиоксидант на високо киселинната среда в организма. Освен, че има свойството да намалява уврежданията в клетките и ДНК структурата, които се причиняват от свободните радикали, натрупани в организма, високо алкалната вода пречиства и освобождава натрупаната умора и стрес.

За да се справи с киселинността, организмът се нуждае от мазнини и холестерол. Този защитен процес води до други усложнения и различни заболявания. За да стопираме този процес, да освободим мазнините и да намалим излишните килограми е достатъчно да приемаме оптимални количества (8 чаши дневно) вода.

Нова визия, непроменено качество

Тази година дружеството „Булминвекс-ГБ“ ЕООД пусна нова поточна линия за бутилиране на вода в стъклени бутилки. Стъклените бутилки на „Горна баня 1“ отговарят напълно на всички съвременни тенденции и изисквания за качество. Преди да се пристъпи към бутилиране в стъклени бутилка са направени редица анализи, които доказват предимствата на избраните разфасовки от 1 л и 500 мл. Европейските тенденции ясно показват, че еднолитровата бутилка е изключително подходяща за ресторанти, защото това е точното количество за двама човека. Затова таргета на стъклените бутилки е ресторантьорският и хотелиерският сектор, които са едни от най-бързо развиващите се в страната.

Тези опаковки са иновативно решение, спрямо конкурентите, които предлагат основно стъклени бутилки от 750 и 330 мл. Елегантният дизайн на бутилката „Горна баня 1“ я прави предпочитана от големите хотелски вериги в страната, които я предлагат в своите ресторанти или я поднасят като комплимент към своите гости. Доказателство за предимствата на стъклената „Горна баня 1“ е и износът й в Румъния, както и ползотворните преговори с международни търговци с цел износ на водата и към други страни.

Тъй като здравето се превърна в начин на живот за много хора, големите производители на различни хранителни и нехранителни продукти отговориха на тази тенденция. Отговорът на „Булминвекс-ГБ“ ЕООД беше серията минерална вода с розова и зелена капачка. Новият асортимент се прие добре от потребителите и задоволи напълно техните нужди.

През септември 2018 г. дружеството пусна и специална серия, създадена за малчуганите в семейството – 330 мл с детски анимационни герои на етикета. Водата в тази опаковка е годна за всекидневна употреба дори от най-малките членове на семейството.

Минерална вода „Горна Баня 1“ се предлага приоритетно в търговската верига КООП и кооперативните хотелски комплекси, както и в други търговски вериги в цялата страна.

Повече за продуктовата гама и за кооперативното дружество на: www.gornabania1.bg