Първа пролет с КООП

{posted_on} Apr 5, 2019 Новини

Първа пролет с КООП

На 23 март 2019 г. в Супермаркет КООП се проведе тържество по случай Първа пролет. Това е сезонът, който се свързва с надеждата, новото начало и пробуждането на природата. Затова член-кооператори, гости и клиенти се събраха, за да изпратят студените дни и да посрещнат пролетта и предстоящия християнски празник - Благовещение. В българските народни традиции празникът е известен като Благовец и е свързан с редица обичаи. Според един от тях на този ден долита кукувицата, за да извести, че зимата е свършила и е дошла дългоочакваната пролет.

Друго поверие гласи, че всичко, което се посее на Благовец, дава богата реколта, а засадените цветя стават по-ароматни и красиви. Но може би най-познатият народен обичай, свързан с Благовец е почистването на къщите и дворовете, за да се посрещне празника на чисто. Събраните боклуци се събират на купчинки и се изгарят, а момците прескачат огньовете за здраве. В този дух бяха и игрите, с които любезните домакини от Супермаркет КООП изненадаха своите малки посетители.

На входа гостите бяха посрещнати с бутилка кооперативна минерална вода „Горна баня 1‘, а за малките посетители имаше и подарък – семена с различни видове цветя, саксия и шоколадова близалка изработена в новооткрития кооперативен магазин в София ШОКО КООП. Аниматорите любезно обясниха на децата, че за да проверят дали поверието за Благовец е истина и магията се случва, те трябва да засадят семенцата и да ги донесат на следващото тържество в Супермаркет КООП, което ще се състои на Лазаровден – 20 април. Всеки, който донесе своето цвете ще участва в изложба, а най-красивото ще получи награда.

За пореден път столичният магазин и Централеният кооперативен съюз  превърнаха един обикновен съботен ден в незабравимо преживяване.

За най-малките беше организирана специална програма включваща различни занимания, като ателие за изработка на цветя, рисуване, моделиране на фигурки от пластелин на пролетна тематика. Децата проявиха изключителна креативност и пренесоха цялата красота на наближаващата пролет в произведенията си.

Клиентите на магазина имаха възможност да посетят няколко презентационни щанда, на които се запознаха с атрактивните туристически предложения за почивка в кооперативните хотелски комплекси и ползите от членство в кооперация. На „зеления щанд“ те имаха възможност да дегустират сезонни храни, приготвени по специална КООП рецепта от главния готвач на ресторант „КООП Клуб“ шеф Ромео Атанасов. И този празникът завърши с много усмивки и донесе страхотни преживявания, а накрая, по традиция бе изтеглена томбола с награди.

Всички присъстващи си обещаха да се срещнат отново на следващото събитие организирано от любезните домакини – 20 април 2019 г. за да посрещнат ЗАЕДНО Великден.

Дирекция ‚КООП медии и реклама“