• Начало /
  • Новини /
  • Приключи преддипломният стаж на студентите от УНСС в ЦКС и обектите на „КООП Маркет“ ЕООД

Приключи преддипломният стаж на студентите от УНСС в ЦКС и обектите на „КООП Маркет“ ЕООД

{posted_on} May 5, 2021 Новини

Приключи преддипломният стаж на студентите от УНСС в ЦКС и обектите на „КООП Маркет“ ЕООД

Както Ви информирахме във в. „Земя“, шестима студенти от УНСС, четвърти курс в специалност „Икономика на търговията“, проведоха през април своя преддипломен стаж в обектите КООП в София. Тяхното обучение бе сред първите съвместни инициативи по договора за сътрудничество между ЦКС и икономическия университет, който бе сключен през април.

В ЦКС Анджелика Ценова, Анна Дедова, Венелин Димитров, Виктор Георгиев, Георги Димитров и Мария Шопова се запознаха с кооперативните дейности и националната търговска верига КООП. Студентите разгледаха Националния кооперативен музей, както и търговските обекти в КООП зоната в центъра на столицата.

Практическата дейност включваше обучение по организацията и управлението на търговския процес в обектите КООП, търговската информационна система, управление на цените с електронни етикети, изготвяне на анкетни карти и информационни брошури, запознаване с дейността на мобилните магазини КООП. В логистичният център в ж.к. „Красна поляна“ бъдещите икономисти се запознаха с организацията на търговията на едро в кооперативната система.  

 „Досега не бях виждала такова голямо количество стоки, които чакат разпределение в кратки срокове. Показаха ни и как се активират Картите КООП, с които клиентите на кооперативните обекти участват в програмата за лоялни клиенти. Всеки от нас активира такава Клиентка карта и я получи като подарък“, споделя с усмивка Анна Дедова.

Научен ръководител на стажа е доц. Иванка Николова. От страна на ЦКС ментори на студентите бяха Максим Иванов – изпълнителен директор на „КООП – търговия и  туризъм“ АД, Петра Йовнова – главен директор и Мария Здравкова – началник отдел „Ревизии на търговски обекти“ на ГД „Търговия“ на ЦКС, Николай Борисов и Радослав Петрунов – управител и зам.-управител на „КООП Маркет“ ЕООД.