• Начало /
  • Новини /
  • Среща с Българските занаяти в Супермаркет КООП по случай Деня на детето

Среща с Българските занаяти в Супермаркет КООП по случай Деня на детето

{posted_on} May 30, 2022 Новини

Среща с Българските занаяти в Супермаркет КООП по случай Деня на детето

Среща с Българските занаяти в Супермаркет КООП

по случай Деня на детето

Десетки изпълнени с любопитство погледи, песни, танци, подаръци, награди и усмивки озариха тържеството на тема „КООП и Българските занаяти“, организирано от ЦКС и Супермаркет КООП по случай Деня на детето. Празникът се проведе на 28 май, събота, пред Супермаркета, намиращ се на бул. „Никола Мушанов“ №116 в столицата.

Малки и големи имаха възможността не просто да проследят как се правят изделия от традиционни занаяти, но и да се включат в самия процес на изработка, под вещото ръководство на майсторите.

Радка Вацева, самоук майстор на приложните изкуства, представи на гостите рисуване върху стъкло и коприна. Бонка Иванова, майстор в занаят „Художествено плетиво“, демонстрира изработка на детски играчки. Интерес предизвика и коването на бакърен лист и гривни от майстора на медникарството Йоланта Ценова. Гривни и други накити, но от полимерна глина с нетъкан текстил, представи Павлина Дудина, майстор в занаята „Изработване на бижута“. Тина Ружина, която редовно провежда работилници за обучение по дърворезба на малки деца, показа художествена обработка на дърво. Диана Димитрова запозна гостите със своята необичайна инициатива – създаването на красиви пана, кукерски маски и български шевици, изработени от пластмасови капачки. Силвия Бошева, част от екипа на работилницата за ръчно изработени шоколадови изделия „ШОКО КООП“, демонстрира как се правят шоколадовите изкушения. Учениците от НСУ „София“ показаха произведения от стъклопис и проведоха „Работилница за народно творчество“. Децата получиха разпечатан текст на народна песен, в чието изпълнение можеха да се включат наравно с учениците, очакваше ги и занимателна игра под формата на пъзел. Училището представи и носии от различните краища на България.

Учениците от НСУ „София“ се погрижиха за доброто настроение на гостите със своите музикали изпълнения по време на тържеството.

Те изработиха и цветна рамка, с която гостите да си направят снимки за спомен. Ако сте били сред тях, не пропускайте да я качите във фейсбук с хаштаг #КООПзанаяти и отбележете страницата на ЦКС – www.facebook.com/CentralCooperativeUnion. На 6 юни ще съберем всички отбелязани снимки, ще им дадем поредни номера и ще ги качим в албум на страницата на ЦКС. Ще можете да гласувате за тях чрез коментар под албума. На 13 юни ще преброим гласовете и най-харесваната ще получи подарък.

Любезните домакини посрещаха всеки с подарък, за малчуганите имаше и безплатен сладолед. За празника Супермаркет КООП намали всички стоки с 10%. Направена покупка даваше и 5% отстъпка за пазаруване през юни. Децата влизаха безплатно на „ледената“ Пързалка КООП през целия ден, а всяко посещение носеше на родителя/придружителя на детето талон за 10%. отстъпка за пазаруване през юни. Възрастните имаха възможността да подадат молба за член-кооператори, като се присъединят към голямо кооперативно семейство, както и да получат преференциални условия за настаняване в хотелите от веригата „КООП – Вашето място за почивка“.

Празникът завърши с томбола за всички деца, като бяха раздадени тротинетка, ролери, хилки и топка COOP, мешка с училищни пособия и лакомства от „ШОКО КООП“.

Забавни моменти като тези на празника ни напомнят, че във всеки от нас живее по едно отказващо да порасте дете. Опитвайте се да гледате света и през неговите очи, за да откривате по-лесно малките радости от живота.