• Начало /
  • Новини /
  • ЦКС с поредно отличие от Министерството на труда и социалната политика

ЦКС с поредно отличие от Министерството на труда и социалната политика

{posted_on} Dec 23, 2022 Новини

ЦКС с поредно отличие от Министерството на труда и социалната политика

ЦКС с поредно отличие от Министерството на труда и социалната политика

Централният кооперативен съюз за поредна година бе отличен от Министерството на труда и социалната политика на Годишните национални награди за социални иновации 2022. Награждаването се състоя на 22 декември, четвъртък, а ЦКС заслужи I място в категорията „Социални иновации, свързани с предоставяне на социални продукти и услуги“ за проекта „Популяризиране на кооперативния модел сред младите хора“.

Проектът стартира през 2021 г. като партньори на ЦКС вече са вече пет учебни заведения в страната.

Той има за цел да популяризира кооперативната идея сред младите хора и чрез иновативни методи и инструменти да повиши тяхната осведоменост, интерес и знания относно ценностите на кооперативния бизнес модел и неговия потенциал като икономическа и социална алтернатива за развитие на съвременното общество.

Проектът е разработен в изпълнение на Стратегията за развитие на кооперативните организации 2030 и Стратегически пътни карти: Ангажираност и Видимост на кооперативните организации.

Конкурсът на МТСП се провежда от 2015 г. насам и има за цел да поощрява организации, които работят в областта на социалната и солидарна икономика.