• Начало /
  • Новини /
  • Член-кооператори и приятели на кооперативното движение отбелязаха Международния кооперативен ден в Супермаркет КООП

Член-кооператори и приятели на кооперативното движение отбелязаха Международния кооперативен ден в Супермаркет КООП

{posted_on} Jul 10, 2019

Член-кооператори и приятели на кооперативното движение отбелязаха Международния кооперативен ден в Супермаркет КООП

На 6 юли в столичния Супермаркет КООП в квартал Красна поляна член-кооператори и съмишленици на кооперативното движение се събраха за да отбележат заедно 97-мия Международен кооперативен ден на МКА и 25-тия Ден на кооперациите в ООН. Тазгодишната тема бе: КООПЕРАЦИИТЕ: за икономически растеж и достоен труд за всеки, с основен акцент ангажираността на кооперациите със световните проблеми, свързани с икономическия и социален растеж, както и с екологичното развитие и опазването на околната среда.

Изненадите започнаха още на входа. Всеки посетител получи подарък за добре дошъл, за възрастните – минерална вода „Горна баня 1“ и значка с целите за устойчиво развитие на ООН, а за малките гости също минерална вода „Горна баня 1“ с етикети на любими анимационни герои, значка с целите и комплект брандирани хилки за семейни игри. Хилките са част от четвъртата благотворителна кампания организирана от Централния кооперативен съюз и подкрепена от кооперативните организации в цялата страна „КООП=COOP: Да изградим по-добър свят СЕГА“, която е посветена на 130-та годишнина на кооперативното движение в България и ще премине под мотото „130 години ЗАЕДНО“.

Малчуганите се впуснаха в игри и забавления. В обособеното ателие те имаха възможност да оцветяват любимия кооперативен герой КООП-чо, както и да дадат воля на въображението си и да нарисуват каквото пожелаят. Изключителен интерес предизвика играта „Моята кооперация“. Задачата на участниците в сформираните отбори бе да създадат своя кооперация като изберат име, дейност, принципи и посочат бъдещите си член-кооператори. Мирослава Алексиева: „Моята кооперация ще бъде с името „Шедьовър“ и ще подкрепя художници с цел популяризиране на творчеството им. В нея ще поканя съпруга си, известен културен деец, учител по изобразително изкуство, собственик на галерия, читалищен деец, скулптур и художник.“

Анелия Николова и синът й Калоян Николов: „Нашата кооперация ще подкрепя писателите и ще носи името „През погледа на автора да откриеш света“. В нея ще поканим да вземат участие приятели, членове на литературни клубове, издателства, членове на нашето семейство, учители, колеги и хора, които обичат да пишат литературни произведения.“

„Казвам се Вики и съм на 1 г. и 4 мес. Днес ми помагат мама Дани и татко Асен“ така започна представянето и на кооперация „Щастие“, която ще помага на хора в беда. В нея участие ще вземат дядо, баба Буба, мама, тати, леля, чичо, батко Митко и кака Марти. И трите отбора заявиха, че бъдещите кооперации ще се присъединят към кооперативните принципи и ценности като те ще им помагат да вземат решения в полза на хората и да превърнат света в по-добро място за живеене.

Друга много интересна, забавна и поучителна игра бе COOP=Кооперация. В нея участниците избраха картони с професии, които започваха с буква от латинското и българското лого КООП, а в играта „Играй с КООП“ децата имаха възможност да използват хилките и да се забавляват разделени на два отбора. Любезните домакини се бяха погрижили всички гости на тържеството да получат безплатен сладолед и да се разхладят в горещия летен ден. В края на празника бе изтеглена томбола, от която печелившите получиха: комплект от 4 тома „История на кооперативното движение в България“, комплект от 2 тома „Енциклопедия на кооперативното движение“, рекламна футболна топка с целите за устойчиво развитие на ООН, комплект чаши с кооперативните ценности, комплект ваучери за пазаруване в Супермаркет КООП, БИО КООП и ШОКО КООП и талон за отстъпка 15% в хотелските комплекси от веригата „КООП-Вашето място за почивка“.

Така с усмивки и много настроение премина празника по повод Международния кооперативен ден. В края на тържеството обединени около девиза „ВСИЧКИ ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ“ и с вяра, че всички ЗАЕДНО можем да направим света по-добро място за живеене, присъстващите се разделиха и си обещаха да се срещнат на следващото събитие организирано от любезните домакини – 14 септември 2019 г., за да дадат старт на новата учебна година!

Дирекция „КООП медии и реклама“