• Начало /
  • Новини /
  • ПК „Наркооп” гр. Кубрат подари четири празника на жителите на града

ПК „Наркооп” гр. Кубрат подари четири празника на жителите на града

{posted_on} Oct 2, 2012 Вестник "Земя"

ПК „Наркооп” гр. Кубрат подари четири празника на жителите на града

Потребителната кооперация в гр. Кубрат винаги е била близо до хората. Тя активно се включва, а също така е и един от основните организатори на празници и тържества за малки и големи в града. С внимание и грижа кооперацията благодари на своите член-кооператори и хилядите потребители в магазините й.

По повод 2012 - Международната година на кооперациите между 6 и 23 септември 2012 г. ПК „Наркооп" гр. Кубрат подари четири празника на жителите на града.

Първият от тях бе на 6 септември. В този празничен ден кооперацията организира два конкурса за малчуганите - „Код: КООП" и „КООП танцьор" в две части - надиграване с народни танци и пищна латино фиеста. Над 90 деца, основно от първи до четвърти клас, се включиха в националния конкурс „Код: КООП", а 30 мериха сили в танцовите надпревари. На победителите, разбира се, кооперацията поднесе подаръци. Така освен Съединението жителите и гостите на града, потребителната кооперация и община Кубрат празнуваха заедно в концерт на площада. Изявата предизвика вниманието на обществеността в града и много хора активно се включиха в общата веселба.

Не свършиха дотук празниците за децата... Кооперацията е „кръстник" на детска градина „Мечо Пух" и на 6 септември тържествено се включи в отбелязването на първия й рожден ден. Това бе и второто радостно събитие за града. Както подобава - с празнична торта и аниматори, които да забавляват децата. Техните родители, които не бяха член-кооператори, веднага изявиха желание и подадоха молба да станат нейни членове.

На 17 септември 2012 г. ПК „Наркооп" гр. Кубрат се включи в инициативата на Централния кооперативен съюз „На училище с КООП" и организира поредния празник за децата в града. Кооперативната кафе-сладкарница се изпълни с десетки ентусиазирани малчугани. Пред нея пък всички желаещи ученици можеха да разшифроват буквичките от думата „КООП" и да изразят това, което кооперацията означава за тях.

Колкото повече, толкова повече радостни усмивки и жизнерадостен детски смях би казал Мечо Пух. Още много прекрасни емоции и добро настроение донесе и третото събитие. Тъй като лятната ваканция бе дълга и не всички участници в конкурса за детска рисунка „Кооперацията създава усмивки и рисува мечти" бяха в града, то първият учебен ден бе повод кооперацията да им поднесе грамотите от ЦКС и да им направи малки подаръци. Свои рисунки за националния конкурс изпратиха 42 деца и кубратската кооперация събра всички да се повеселят заедно. На специално тържество отново в кооперативната сладкарница участниците бяха отличени. На събитието присъстваха директорът на СОУ „Христо Ботев"; художникът-учител по изобразително изкуство в училището и главният художествен ръководител на читалището, за които г-жа Искра Антонова, председател на кооперацията сподели, че присърце са взели проведения конкурс и са го популяризирали сред учениците и възпитаниците на двете учреждения.

Участниците от конкурса също изписаха своите думички с начални букви от абревиатурата КООП. От тях отличени бяха петима участници, които получиха предметни награди. А за всички имаше лакомства и безалкохолни напитки. Празникът завърши с много веселие и танци на организираната детска дискотека от 19 до 21 часа.

С грижа към хората кооперацията организира и четвъртото събитие - екскурзия в Рила планина за всички, които пожелаят това. В нея взеха участие 65 членове на ПК „Наркооп" в Кубрат. Тази инициатива не е новост - подобни пътешествия из българските планини се организират ежегодно. „В нея участие взеха и малки, и големи. Най-младият планинар е на 4 години, а най-възрастният на 76 години", споделя с усмивка Искра Антонова, лицензирания планински водач на групата и председател на кооперацията. „В рамките на три дни, от 21 до 23 септември, посетихме Стобските пирамиди, град Рила, Рилският манастир, гробът на Св. Иван Рилски, Сухото езеро, Рибните езера и други дестинации от региона. Преживяването бе невероятно и всички се върнахме заредени с много слънчево настроение и емоции", добавя тя.

Това са поредните четири доказателства, че ПК „Наркооп" в Кубрат е неизменна част от живота на хората в града. „Радвам се от факта, че наскоро кандидатствахме и спечелихме 2 обществени поръчки и един проект на държавен фонд „Земеделие" по програма „Училищен плод" за зареждане на детски градини и училища.", споделя г-жа Антонова. Последното пък е доказателство, че кооперацията е надежден и желан партньор. Да им пожелаем да бъдат организатори на още много празници на детските, и не само, усмивки.

Отворете в pdf - тук