• Начало /
  • Новини /
  • Супермаркет КООП с празник за новата 2013 учебна година

Супермаркет КООП с празник за новата 2013 учебна година

Публикувано на 16.09.2013 Новини

Супермаркет КООП  с празник за новата 2013 учебна година

На 14 септември за втора поредна година Супермаркет КООП в софийския квартал Красна поляна стана домакин на незабравим празник, посветен на откриването на новата учебна година. Тържеството „На училище с КООП" превърна големия паркинг на кооперативния търговския и логистичен център в пъстра сцена за изява на детските таланти и на тяхната среща с кооперациите.

Още в ранната утрин на съботния ден под звуците на любими детски песни, огласящи далеч извън очертанията на паркинга, усмихнати момичета в бели тениски и шапки КООП посрещаха прииждащите деца и техните родители. Както повелява българският обичай, те приветстваха малките и големи гости с питка и шарена сол за добре дошли и подаряваха на всяко дете стръкче здравец за здраве и много късмет през новата учебна година. Детските погледи се спираха на атрактивните аниматори, които шестваха пред магазина и подаряваха балони. Сред тях най-интересни бяха няколко батковци и какички на високи кокили, дружелюбно махащи с ръка на децата.

Гости на тържеството бяха кметът на район „Красна поляна" Иван Чакъров и служители от отдел „Образование, култура и социални дейности" на районната администрация.

Точно в 11 ч. водещият на събитието - популярната Кака Лара, даде официалния старт на тържеството. Тя обяви началото на изпълнения с конкурси, игри и изненади детски празник и поздрави децата с този ден, в който голямата ваканция свършва и започва Новата учебна година.

Настана часът на забавленията!

Истински възторг сред множеството предизвика обявяването на началото на първия конкурс. „КООП търси ТАЛАНТИ" бе конкурс на истински детски таланти в областта на вокалното и актьорското майсторство. Скоро импровизираната сцена на големия паркинг се оказа тясна за вихъра, в който се понесоха малките танцьори и актьори.

И като всеки сериозен конкурс, и „КООП търси ТАЛАНТИ" след труден избор излъчи най-добрите. Сред участниците впечатление направи изпълнението на децата от дом „Петко Славейков" с театрален пърформанс. На тях журито присъди първа награда за колективно изпълнение. За индивидуално изпълнение се присъдиха две първи награди - на Антония Гюрова и Сара Джамал, които с извисените си гласчета обраха най-силните аплодисменти на публиката. Всички изявили се таланти получиха като награди ваучери за пазаруване в магазин КООП.

Запъхтени, развълнувани и усмихнати, децата бързо превърнаха своите награди в желани от тях и необходими за училище стоки с марка КООП. Вълнението след първия конкурс все още не беше стихнало, когато кака Лара обяви състезание за бързо обличане на КООП-чо. Настана трескаво мислене как точно е облечен образа от рекламните материали на ЦКС, познатият и обичан от децата КООП-чо. Последва още по-трескаво и припряно обличане  и състезанието спечелиха две момчета, който едновременно и най-бързо се справиха със задачата да облекат правилната фланелка на любимия герой - бялата с червено лого КООП. Всички участници в състезанието си тръгнаха облечени с фланелките.

Интересната игра „КООП обича и пази децата" беше следващото предизивикателство за малчуганите. За нея организаторите бяха осигурили безплатен занимателен урок за правилата за движение по улици и пътища. След като изслушаха внимателно урока на г-жа Ани Георгиева и представителите от КАТ ст. инспектор Георги Апостолов и инспектор Асен Караджов. След като направиха демонстрации на познанията си като участници в движението, децата получиха наградите си - дидактически игри, пъзели и, разбира се, ваучери за пазаруване в магазин КООП.

Бърза викторина с въпроси на кооперативна тематика и игра за разпознаване на 8 вида стоки с марка КООП, предназначена за майките, също бяха част от празничната програма. Двете майки в състезанието впечатлиха журито с лекотата, с която без колебание избраха безпогрешно от струпаните разнообразни стоки точно тези 8, познати като „Нашите стоки КООП на супер цена за вас".

Вълнуващите мигове следваха един след друг и нямаха край в празничния предиобед. Но безспорно кулминацията на тържеството настъпи с Голямата томбола „На училище с КООП", която Супермаркет КООП организира по повод старта на учебната 2013/2014 година.

Печелившите бяха изтеглени от момче и момиче от публиката при стриктно спазване на обявените условия за провеждане на томболата. Тримата щастливци, пазарували през цялото лято в Супермаркет КООП и получили на касите на магазина своите талони, спечелиха атрактивни награди: телевизор, 24" TOSHIBA-24HV10G, таблет X-TREMER X7-B1 и велосипед. С нов велосипед от тържеството си тръгна Цветанка Николова Андонова. А големите награди, таблет и телевизор, влезнаха в един дом. Те бяха спечелени от Калина и Явор Карабоневи - братче и сестриче. Развълнувяните им родители споделиха, че са редовни клиенти на магазин КООП заради европейски яму вид и добри цени, но не са очаквали този двоен късмет. През тази учебна година Калина ще бъде в шести класс, а Явор - във втори. И двамата се чувстват щастливи с големите си подаръци и по детски признават, че КООП им е донесъл късмета.

Освен игрите, конкурсите, безплатните уроци и музиката, всяко дете получи като подарък принадлежности за училище. И изненадите не свършиха дотук. За 20 септември магазин КООП обеща на присъстващите изложба с незабравимите мигове на веселие от съботния празник и ги увери, че всеки, който пожелае, може да получи снимките на електронната си поща.

Децата се разделиха и си казаха довиждане до следващото тържество. Сега те имат шанса да участват в новия конкурс, който Централен кооперативен съюз обявява за тях. Конкурсът е за творба (есе или компютърно изображение) на тема „С КООП имам бъдеще". В него могат да участват ученици от V до ХІІ клас. Срокът за представяне на творбите е 15 ноември 2013 г. Вероятно това ще е поредния конкурс, в който децата ще засипят Съюза със своите оригинални, съпреживени творби. В ЦКС ги очакват с нетърпение! И както винаги - за победителите са подготвили щедри награди.

След шумната фиеста настъпи миг тишина, в който фотообективите запечатаха в обща снимка пред Супермаркет КООП участниците в незабравимия празник. Те дълго ще помнят кооперативната инициатива, която организаторите посветиха на първата година от Международната кооперативна декада, стартирала непосредственно след обявената от ООН 2012-та за Международна година на кооперациите. Освен че отбеляза старта на новата учебна година с много настроение, инициативата показа, че през последната година младите хора са научили много за кооперациите и за членството в тях. Организаторите обещаха още много нови срещи през годините на Кооперативната декада, в които ще дадат шанс на всички, които желаят, да опознаят демократичния, отговорен и етичен модел на кооперативните организации в България. И ако искрата на кооперативизма запали и нови последователи - кооперациите в системата на Централния кооперативен съюз са винаги отворени за прием на нови членове, които споделят вековните кооперативни принципи и ценности и искат по-добър живот за себе си и своите деца.