• Начало /
  • Новини /
  • РПК гр. Чирпан - правилни инвестиции и успешен мениджмънт

РПК гр. Чирпан - правилни инвестиции и успешен мениджмънт

Публикувано на 17.03.2015 Новини

РПК гр. Чирпан - правилни инвестиции и успешен мениджмънт

РПК гр. Чирпан през последните години развива добра инвестиционна програма. Инвестициите са нещо добро, но е важно и да е ясно за какво се правят и дали това, в което е инвестирано ще върне средствата и ще носи печалби в краткосрочен план. Точно това са методите на Чирпанската кооперация.

Успешните инвестиционни ходове започват преди няколко години, когато РПК гр. Чирпан използва своя територия, разположена непосредствено до сградата на кооперацията. И по-точно – разположена в абсолютния център на града. До тогава това е било празно място, собственост на кооперацията, което години наред стои неоползотворено. Но ръководството на кооперацията далновидно взима решение именно на това място да се организира градския пазар. Извършени са необходимите ремонти, за да стане мястото привлекателно, закупени са и са поставени пазарни маси, сенници, както и всичко необходимо за спазване на санитарните изисквания за изграждане на пазар.

Съвсем скоро това място се превръща в пазарно средище за целия район. Наложи се традицията на този пазар да се предлагат стоки, произведени преди всичко от местни производители на хранителни продукти и зеленчуци. А този край остана един от малкото, където хората все още произвеждат плодове и зеленчуци и възможността да предлагат продукцията си на най-оживеното място в града е печеливша възможност за тях.

РПК гр. Чирпан инвестира доста голяма сума в изграждането на пазара, която за кратко време се възвръща.

Друго, което може да се отбележи, е че кооперацията не само е изградила пазара, а за улеснение на продавачите им предоставя място в кооперативния склад, където могат да си съхраняват различни съоръжения и всичко, което ще им потрябва чак другия петък, когато отново ще е пазарен ден.

 

Новите инвестиции на РПК гр. Чирпан

 

И при инвестициите, които прави сега кооперацията се забелязва, че обектите, за които са насочени са истински пазарни находки и възвръщането на средствата е гарантирано. Напълно готов е съвсем новият магазин на кооперацията на главната улица в града. В него в момента се инсталират хладилните витрини и всички останали съоръжения, които ще го превърнат в един модерен магазин. Наблизо няма друг търговски обект. А почти по цялата главна улица няма хубава кафе-сладкарница, където човек може да прекара приятни моменти. Съвсем скоро кооперацията ще предостави на хората всичко това – модерен магазин, който ще бъде включен в търговска верига КООП и луксозен кът за кафе-сладкарница. В магазина ще заработи и т. нар. „топла точка“. Това е едно от основните неща, когато говорим за успешен мениджмънт. Ръководството на РПК гр. Чирпан притежава впечатляващ бизнес усет. Те познават пазарната среда в града и района и веднага реагират, когато разбират, че най-хубавото място на главната улица с една изоставена сграда се продава. Така кооперацията се сдобива с ценен парцел, разрушава старата и грохнала къща и на нейно място изгражда новия модерен магазин. Сега той отдалече привлича погледите на жителите на града. Председателят на кооперацията, Георги Теленчев, споделя, че някои от жителите не харесали яркожълтия цвят на сградата, но той им отговаря, че щом я обсъждат значи е привлякла вниманието им.

Стопаните на новия магазин в града са се погрижили и за околното пространство. Тротоарите наоколо са цветни за повече настроение. Ръководството на РПК гр. Чирпан смята да предостави пространството пред магазина на желаещи да продават плодове и зеленчуци. Което няма да попречи, а напротив – ще в полза на клиентите на магазина.

 

Още един пример за усет, предприемчивост и поглед в перспектива

 

Веднага щом бяха населени новите жилищни блокове в един от оживените райони на града, кооперацията реагира адекватно. С решение на ръководството на РПК гр. Чирпан беше закупено голямо подблоково помещение, където в кратък срок се изгради модерен магазин с богат асортимент от стоки на атрактивни цени. Това е нов комплекс, където живеят много хора, като идеята на ръководството на кооперацията е била те да станат редовни клиенти на кооперативния обект. И наистина магазинът бързо е разработен и вече е почти без конкуренция. В този район се намират също така и знаковите за града светини като музеят, къщата на Пейо Яворов, експозицията на световно известният чирпански художник Никола Манев. Това е оживен район и всичко това е още една предпоставка за добра пазарна среда.

Наскоро се появява още една възможност, която е реализирана веднага благодарение на усета, доброто познаване на живота в града и перспективното мислене на ръководството на кооперацията.