• Начало /
  • Новини /
  • Дама Полин Грийн с обръщение към глобалното кооперативно движение

Дама Полин Грийн с обръщение към глобалното кооперативно движение

Публикувано на 15.07.2015 Новини

Дама Полин Грийн с обръщение към глобалното кооперативно движение

Дама Полин Грийн направи обръщение към глобалното кооперативно движение по повод нейното оттегляне като Президент на МКА

Представяме ви текста на обръщението

„За мен бе огромна чест да бъда Президент на МКА през последните шест години. Запознах се с кооперативни лидери от почти целия свят, популяризирайки уникалния бизнес модел. Разговарях с видни личности, отговорни за икономическото и социално развитие в целия свят.

Огромна привилегия бе да срещна толкова много поддръжници на кооперативната идея, обикновени хора, постигнали необикновени резултати за своите семейства и общността като цяло. Повече от всякога съм убедена, че кооперациите, в същността на които стои човекът, могат по достоен и коректен начин да дадат своя принос в преодоляване на бедността.

Казвайки „довиждане", бих искала да изкажа дълбоката си почит и уважение към над един милиард член-кооператори, които посвещават своя съзнателен живот на кооперативната идея.

Има още много, което кооперациите и член-кооператорите трябва да постигнат, за да се реализират целите, залегнали в Стратегическия план 2020.

Благодаря за вашата подкрепа, ангажираност и отдаденост!"