„ГОРНА БАНЯ 1“ – ВОДАТА, БЕЗ КОЯТО НЕ МОЖЕМ

Публикувано на 19.07.2015 Технология

„ГОРНА БАНЯ 1“ – ВОДАТА, БЕЗ КОЯТО НЕ МОЖЕМ

За водата

Минерална вода „Горна Баня 1", добивана и бутилирана от „Булминвекс-ГБ" ЕООД е утвърдена търговска марка, известна с уникалните си питейни качества и слаба минерализация. Тя се добива и бутилира от сондаж №3 на извор „Горна баня". Извира от 426 м. дълбочина, с температура 32,5ОС и се характеризира със стабилен физико-химичен състав. Предприятието разполага с лаборатория, в която ежедневно се извършват микробиологични и физико-химични анализи на всяка партида, които показват стабилност на минералната вода и отсъствие на влияние на външната среда върху нейния състав. Изследванията върху бутилираната минерална вода след лагеруване показват стабилност на физико-химичните параметри в продължение най-малко на две години. Всичко това я прави подходяща за ежедневна употреба и консумация от цялото семейство.

Лечебни свойства - грижа от природата

Лечебните качества на минералната вода са познати още от древността. При използване за питейно балнеолечение и балнеопрофилактика оказва благоприятно въздействие при следните заболявания: бъбречно-урологични, жлъчно-чернодробни, стомашно- чревни, обменно-ендокринни.

При използване за външно балнеолечение и балнеопрофилактика оказва благоприятно въздействие при заболявания на опорно-двигателния апарат, ставни заболявания, на периферната нервна система и на вътрешните органи.

Запазването на качествата на водата при нагряване я правят подходяща за приготвяне на билкови екстрати, чай, кафе, плодови сокове и концентрати.

Асортимент

„Булминвекс-ГБ" ЕООД предлага на пазара богат асортимент от натурална и газирана минерална вода в разфасовки от 330 мл. до 19 л. Бутилките с вместимост: 330 мл., 500 мл. и 1,5 л. са подходящи за офиса и за спортни мероприятия, докато за домакинството са предпочитани икономичните бутилки от: 4 л., 10 л. и 19 л. През м. октомври 2013 г. компанията пусна на пазара нов асортимент - бутилка от 4 л., която е компактна и се приема добре от клиентите. В съответствие с динамиката на развитие на пазара е подновена изцяло визията на всички бутилки. Новата визия и дизайн са съобразени с изискванията на пазара и с европейските тенденции в този бранш и отговарят на съвременните екологични изисквания.

За предприятието

„Булминвекс-ГБ" ЕООД е кооперативно предприятие собственост на Централен кооперативен съюз. Предприятието е основано през 1958 г. като първата бутилираща линия за минерална вода в страната. Заводът е разположен в екологично чист район, без индустриално производство. Оборудван е с три нови технологични линии, които са напълно автоматизирани и осигуряват непрекъснат процес от добиването на водата, през производството на бутилка, нейното пълнене с минерална вода и подготовка за експедиция в стекове и палети.

С грижа за клиента - управление на качеството

„БУЛМИНВЕКС-ГБ" ЕООД е сертифицирано съгласно международните стандарти ISO 22000:2005, ISC/S 22002-1. С внедряването, поддържането и усъвършенстването на горепосочените системи за управление Дружеството утвърждава позициите на пазара, като предлага на клиентите качествен и безопасен продукт. В предприятието се работи под постоянен строг качествен и хигиенен контрол, съответстващ на нормативните изисквания за производство и бутилиране на минерална вода.

„Булминвекс-ГБ" ЕООД е предприятие с дългогодишна история в производството на минерална вода и със стабилни пазарни позиции. Продуктите с марката „Горна баня 1" се предлагат във всички търговски обекти на търговска верига КООП, в кооперативните хотелски комплекси и в големите супермаркети и хипермаркети в страната.

 

БУЛМИНВЕКС-ГБ ЕООД

гр. София 1614, кв. Горна Баня, ул. инж. Борислав Огойски " № 14

тел.: (02) 957 60 75, факс: (02) 957 65 76

E-mail: office@gornabania1.info