• Начало /
  • Новини /
  • Обсъждане на актуални въпроси от дейността на кооперациите, членуващи в КС Смолян

Обсъждане на актуални въпроси от дейността на кооперациите, членуващи в КС Смолян

Публикувано на 03.09.2015 Новини

Обсъждане на актуални въпроси от дейността на кооперациите, членуващи в КС Смолян

На 18 август 2015 г. се проведе работна среща по актуални въпроси от дейността на кооперациите, членуващи в КС Смолян. На срещата присъстваха председатели на девет от водещите кооперации в региона, които са с устойчиво развитие, председателя на КС Смолян г-н Красимир Буков и председателя на ЦКС д. ик. н Петър Стефанов. Обсъждаха се въпроси за организационното състояние на кооперациите и съюза, необходимостта от актуализиране на уставите и синхронизирането им с общата политика, както и възможностите за повишаване на покупките чрез националния Единен кооперативен пазар (НЕКП).

В резултат на проведената дискусия и споделения опит, участниците в срещата подкрепиха като цяло провежданата от Централния кооперативен съюз политика в областта на организационната и стопанска дейност. Председателите на кооперациите и най-вече г-н Лилко Хаджиев, председател на ПК „Доспат" гр. Доспат - единствената кооперация в региона на КС Смолян, която осъществява търговия на едро, оцениха възможностите за повишаване на доставките чрез НЕКП и поеха конкретен ангажимент това да бъде факт.

Участниците оцениха необходимостта от провеждане на подобни дискусии и тяхното положително влияние за подобряване на дейността и диалога между кооперативните организации от системата на ЦКС.