• Начало /
  • Новини /
  • КООП Китай И ЦКС България заедно за по-нататъшен прогрес

КООП Китай И ЦКС България заедно за по-нататъшен прогрес

Публикувано на 30.09.2016

КООП Китай И ЦКС България заедно за по-нататъшен прогрес

През последните години все повече се разширява диалогът на високо ниво между Китай и Европейския съюз – взаимоотношения, създадени през 1975 година. 

По този повод и един от основните приоритети в Стратегията за развитие на Всекитайската федерация за снабдяване и маркетинг на кооперациите, е разширяване на контактите на високо ниво с националните кооперативни организации, с цел развитие на дългосрочно бизнес сътрудничество.

От 25 до 27 септември 2016 година, д.ик.н. Петър Стефанов, председател на Централния кооперативен съюз посрещна официалната делегация, ръководена от г-жа Уан Ся, президент на Всекитайската федерация за снабдяване и маркетинг на кооперациите. Между двете национални кооперативни организации са установени дългогодишни тесни контакти и се търсят конкретни възможности за партньорство в рамките на подписаното между тях Споразумение за разбирателство.

В деловата среща взеха участие и представители  на ръководния екип на двете национални кооперативни организации. Страните се запознаха взаимно с постигнатите резултати и обсъдиха възможностите за развитие на бизнес сътрудничеството.

Гостите запознаха участниците в срещата с организационната и бизнес структура на КООП Китай.

КООП Китай обединява 32 регионални кооперативни федерации, 335 градски кооперативни федерации, 2406 общински кооперативни федерации, 27746 селски кооперации с над 3,4 милиона заети и 160 милиона индивидуални членове.

Създадени са специализирани кооперации за отглеждане на памук, чай, плодове, зеленчуци, пчелен мед, животни, а също така и за предоставяне на различни видове услуги за населението.

Над 610 000 магазини от търговска верига КООП предлагат    необходимите средства и препарати за осъществяване на модерно земеделие,  а също така и разнообразни потребителски стоки и социални услуги, улеснявайки ежедневието на член-кооператорите.

Широко развитата национална мрежа за логистика осъществява над 55% от доставката на произвежданите селскостопански продукти до кооперативните супермаркети, разположени както в удобните места за пазаруване в кварталите, така и в големите търговски центрове.

Активно е участието на Националната федерация за снабдяване и маркетинг на кооперациите в редица стратегически важни национални търговски асоциации за производство и маркетинг на памук, чай, мед, плодове и зеленчуци и други. Тясното търговско сътрудничество и насърчаването на  обмяна на добри практики са спомогнали за създаването на над 1400 съвместни предприятия както с кооперативни организации, така и други икономически организации в повече от 30 страни и 200 търговски дружества в различни региони на света – факт  от  изключително значение за развитието на международното кооперативно движение.

Делегацията на КООП Китай посети Търговския логистичен център КООП, Супермаркет КООП, кооперативното предприятие за бутилиране на минерална вода БУЛМИНВЕКС-Горна баня и Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация „Здраве“, Банкя. 

 

Главна дирекция „Международна дейност“, ЦКС