Вътрешни кооперативни събития през 2015 година

Публикувано на 28.12.2015 Новини

Вътрешни кооперативни събития през 2015 година

На 21 май 2015 г. 34-то Редовно общо събрание на Централния кооперативен съюз избра нов Управителен и Контролен съвет, преизбра Петър Стефанов за председател на Съюза и утвърди предложената от него Програма за управление до 2019 г. На проведените през годината заседания, Управителният съвет на ЦКС взе редица важни решения, свързани с развитието на кооперативните организации и осъществяваните от тях стопански дейности. С решение от 24 септември като постоянен работен орган бе създаден Съвет за икономическа ефективност, който има за цел да предлага мерки, програми и стратегии за повишаване устойчивостта на кооперативния бизнес.


  • Непрекъснатият процес на развитие и модернизация на традиционните кооперативни дейности - търговия, промишленост, земеделие, изкупуване и туризъм, допринесоха за създаване на стабилност, устойчива заетост и конкурентоспособност на кооперативния бизнес модел.

  • Вълшебна Коледа с КООП, КООП усмивки за мама, Великден с КООП, Ден на детето в магазин КООП са само част от инициативите, които ЦКС и кооперативните организации организираха за малчуганите и техните семейства, за да ги запознаят с кооперативната идея и социално ориентирания бизнес, който предлагат като алтернатива за развитието на страната.